• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde Yatırım Teşvikleri Konulu Toplantı Düzenlendi

Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde Yatırım Teşvikleri Konulu Toplantı Düzenlendi
Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi koordinesinde "Sanayicilere Yönelik Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Sağladığı Destekler" konulu bilgilendirme ve eğitim toplantısı...

Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi koordinesinde "Sanayicilere Yönelik Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Sağladığı Destekler" konulu bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenlendi

Zonguldak Valisi Ali Kaban "nın katılımlarıyla, Filyos Ekopark Bakacakkadı tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantının öğleden önceki programında Çaycuma Kaymakamı OSB Yönetim Kurulu Başkan V. Serkan Keçeli ve Kozlu Kaymakamı, Vali Yrd. V. ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karakaya açılış konuşmalarında, sanayicilerin ülke ekonomisine olan katkıları, sanayinin önemi ve Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdiler.

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Özgür Okur tarafından yapılan sunumda Organize Sanayi Bölgelerinin kuruluşu, avantajları, sağlanan destek ve avantajlar, görev ve yetkilerine değindikten sonra Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinin genel durumu hakkında bilgi verdi. Organize Sanayi Bölgesinin son iki yılda çok hızlı bir büyüme kaydettiğini, 65 adet sanayi parselin 58 adetinin sanayicilere tahsis edildiğini 7 adet boş parselin kaldığı, 6 fabrika inşaatının devam ettiği, 37 adet fabrikanın faal durumda olduğu 2013 yılı başı itibari ile %49 olan doluluk oranının %73'e yükseldiği ve istihdam sayısının 2080 kişiden 2775 kişiye yükseldiği anlatıldı.

Ayrıca Organize Sanayi Bölgesi devam eden ağaçlandırma çalışmalarında yıl sonuna kadar 10000 adet fidanın dikileceği, 2018 yılına kadar elektrik altyapısının tamamını yer altına alınacağı, OSB Yönetim Kurulu Binası inşaatının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2015-2018 yılları yatırım programına alındığı, projelerin onay alınmak üzere Bakanlığa sunulduğu, OSB ile Perşembe karayolu arasında kalan derenin kanal içine alınması dere üzerine yapılacak menfez ile OSB giriş kapısının yeniden düzenleneceği bilgisi verildi.

Bilgilendirme toplantısının devamında Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, KOSGEB Zonguldak İl Müdürü Bahadır Gevher ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Kuzu sanayicilere yönelik sağlanan teşvikler ve destekler hakkında bilgilendirme yaptılar.

Zonguldak Valisi Ali Kaban yaptıkları değerlendirme konuşmasında, Zonguldak'ta yer alan Organize Sanayi Bölgelerinin hızla gelişmesi için gereken her çalışmanın yapıldığını ve bu çabaların sonucunda hem doluluk oranında hem de istihdamda çok önemli artışlar sağlandığını ifade etti. Kamu kurumlarının sanayicilere yönelik teşvik ve desteklemelerinden firmaların daha etkin olarak faydalanması için Ticaret Sanayi Odası, OSB Yönetimi ve ilgili kurumların işbirliği içerisinde çözüm odaklı bir çalışma yapılması talimatını veren Zonguldak Valisi Kaban, sanayici ve katılımcılarla birlikte sohbet ederek, istişarelerde bulunarak sorunlarını dinlediler.

Kamu kurum ve kuruluşlarının firma teknik personeline öğleden sonraki detay eğitimleri devam ederken Vali Kaban, sanayiciler, OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri ile birlikte Organize Sanayi Bölgesinde oluşturulan hatıra ormanında ağaç dikme etkinliğine katıldılar.

Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde Yatırım Teşvikleri Konulu Toplantı Düzenlendi

Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde Yatırım Teşvikleri Konulu Toplantı Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim