• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Çaycuma Devlet Hastanesi’ne Diyabet Okulu Törenle Açıldı

Çaycuma Devlet Hastanesi’ne Diyabet Okulu Törenle Açıldı
Zonguldak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çaycuma Devlet Hastanesinde hasta ve hasta yakınlarına yönelik uzman hekimler tarafından üç...

Zonguldak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çaycuma Devlet Hastanesinde hasta ve hasta yakınlarına yönelik uzman hekimler tarafından üç gün sürecek olan şeker hastalığı ve korunmaya yönelik Diyabet okulu açıldı.

Çaycuma Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen Diyabet okulu açılışına İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr.Hakan Güzel, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Orhan Şahin, Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Üke, Çaycuma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr.Gürkan Kertiş, Eğitim ve AR-GE Uzmanı Hasret Birinci, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Türkan Örenbaş ve sağlık çalışanlarının yanı sıra çok sayıda hasta ve hasta yakınları katıldılar.

Çaycuma Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Muhammet Emin Kutu tarafından hasta ve hasta yakınlarına "İnsülin nedir, Diyabetin açmış olduğu sağlık sorunları, Diyabetin belirtileri nelerdir, hangi hastalarda tarama yapılmalı, Diyabetin tedavi şekli, Diyabet tedavisinde yaşam tarzı değişikliği" konularında geniş kapsamlı olarak hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme sunumunun ardından Diyetisyen İrem Özkoç, tarafından beslenme konularında bilgilendirmede bulundu.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün de açılışta yaptığı konuşmasında, "u hastalığa yakalanan insanlarımızın ömür boyu bu hastalıkla birlikte yaşayacakları kronik hastalıklara uyum sağlamaları, diyetleri ve fiziksel hastalıklarla nasıl yaşayacakları konularında hastanelerimizde görevli uzman hekimlerimiz tarafından bilgi vermek için bu okullarımızı il genelinde tüm hastanelerimizde açmaktayız" dedi.

Çaycuma Devlet Hastanesi’ne Diyabet Okulu Törenle Açıldı

Çaycuma Devlet Hastanesi’ne Diyabet Okulu Törenle Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim