• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Çaycuma Belediyesine Ödül

Çaycuma Belediyesine Ödül
Çaycuma Belediyesi, CHP'li belediyelerin üye olduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından bilim tarih alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle...

Çaycuma Belediyesi, CHP'li belediyelerin üye olduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından bilim tarih alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle ödüle layık görüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin sahip olduğu belediyelerin üye olduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) iyi proje ve uygulamalarının duyurulması, paylaşılması, belediye başkanları arasındaki ilişki ve iletişimin güçlendirilmesi, proje ve bilgi alışverişi gerçekleştirilmesi için bir buluşma düzenledi. 12-13 Mart tarihlerinde İzmir Seferihisar'da gerçekleşen buluşmada, derneğe üye belediyelerin örnek proje ve uygulamaları da ödüllendirildi. Çaycuma Belediyesi "bilim-tarih" alanında yaptığı çalışmalarla SODEM tarafından ödüle layık görüldü. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, ödülü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinden aldı. Ödül "Cezaevinden Kent Müzesine", "Kadıoğlu Mozaik Müzesi" ve "Çaycuma Bilim Merkezi" projeleri nedeniyle verildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Zonguldak yöresi kültürünün en özgün örnekleriyle yaşandığı Çaycuma'da bu kültürel ve tarihi birikimi kucaklamak için de çalışmalar yapıyoruz. Geliştirdiğimiz proje ile halen atıl durumda olan Çaycuma A Tipi Ceazevi'ni kent müzesi haline dönüştürüyoruz. Müzede Çaycuma'nın kültürel değerleri, tarihi birikimi koruma altına alınırken gelecek kuşaklara miras kalacak bir kent belleği oluşturacağız. Bu çalışmaların bir ayağını da Kadıoğlu Köyü'ndeki Ambrosia mozaikleri oluşturuyor. Kazıyı yapan bilim insanlarında büyük heyecan yaratan ve Gaziantep'teki Zeugma'yla mukayese edebilecek bir zenginliğe sahip olan ören yerinin bir mozaik müzesi olarak düzenlenmesi için İl Özel İdaresince yürütülen çalışmalara destek veriyoruz. Bilim merkezi çalışmalarına da başladık. Her yaştan, farklı gelişkinliğe sahip insanları bilimle buluşturmak, hemşehrilerimizin bilgiyi bizzat kaynağında, uygulamalı olarak öğrenmesini sağlamak, toplumun tüm kesimlerinde bilime olan merakı, ilgiyi artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla oluşturacağımız merkez, Çaycuma'yı bölgenin bilim üssü haline dönüştürme hedefimizin ilk adımını da oluşturacak. Bölgemizdeki en büyük kamu yatırımı olan Filyos Vadisi Projesi içinde, "hafif endüstri" olarak tanımlanan ve çevresel etkileri görece olarak daha az, teknolojisi daha yüksek yatırımları çekmenin nüvesini de oluşturacak bilim merkezi, Zonguldak'ın aydınlık yüzünü temsil eden ilçemize çok yakışacak" dedi.

Aldıkları ödülden dolayı çok mutlu olduğunu da söyleyen Kantarcı, "Tüm bu çalışmalarımız SODEM tarafından ödüllendirildi. Yarışmaya katılan pek çok belediyenin birbirinden değerli projeleri arasından böyle ödülü kazanmak bizi çok mutlu etti. Çalışma azmimizi kamçıladığı gibi, üzerimizdeki yükü de artırdı. Çıtamız artık daha da yükseklerde. Çaycuma Belediyesi olarak bu beklentileri karşılayacak bir hizmeti halkımıza sunacağız. Çaycuma'nın tüm fiziki görünümün çağdaş şehirciliğin kuralları çerçevesinde değiştirirken, bilim kültür alanında da çalışmalarımız devam edecek. Belediyeciliğin yalnızca altyapı çalışmalarından ibaret olmadığını biliyoruz ve bunun gereklerini de yerine getireceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim