• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Çay Tadımcılarının Sayısı Her Yıl Artıyor

Çay Tadımcılarının Sayısı Her Yıl Artıyor
Rize Ticaret Borsası tarafından hayata geçirilen "Çay Tadımcısı Yetiştirme Projesi" ile eğitimden geçen 95 kursiyer çay tadımcısı olmaya hak kazandı.

Rize Ticaret Borsası tarafından hayata geçirilen "Çay Tadımcısı Yetiştirme Projesi" ile eğitimden geçen 95 kursiyer çay tadımcısı olmaya hak kazandı.

Rize Ticaret Borsası tarafından Türkiye'de ilk kez 2010 yılında uygulamaya konulan "Çay Tadımcılığı Eğitim Projesi" ile Türkiye'deki çay tadımcılarının sayısı her geçen yıl artıyor. Aldıkları eğitim sonrası Çay Tadımcılığı Sertifikası alan çay tadımcıları bu şekilde sektörde çok kolay iş bulma imkanı elde ediyor.

Hayatında hiç alkol, sigara kullanmamış, günde bir bardaktan fazla çay içmeyen kişilerden seçilen çay tadımcıları aldıkları eğitimlerin ardından çayın deminin rengi, deminin sertliği, deminin aromatik özellikleri ve kuru çayın görüntüsü gibi kriterlerin belirlenmesinde görev alıyor. Çay tadımcıları test ettikleri bir çay üzerinde değerlendirme yayabilmek için çayı tattıklarından iyi bir tat alma özelliğine de sahip olmaları gerekiyor. Çay tadımcılarının tattıkları çayları da bir sonraki tadımı olumsuz yönde etkileyeceği için yutmamaları gerekiyor.

Rize Ticaret Borsası tarafından geliştirilen Avrupa Birliği Projesi ile iki hafta boyunca eğitim gören 95 çay tadımcısı adayı bugün eğitimlerini tamamlayarak çay tadımcısı olmaya haz kazandılar. Tadımcılar, eğitim programı kapsamında önceden özellikleri belirlenmiş çaylar üzerinde tadım yaparak bir de sınavdan geçtiler.

Proje ile ilgili açıklama yapan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, hazırladıkları benzer projeler ile Türk çayının kalite parametrelerini en üst seviyelere çıkartıp dünyaya açılmayı hedeflediklerini söyledi. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Rize Ticaret Borsası olarak bu projeleri desteklememizin altında bazı hedeflerimiz yatıyor. Üzerine tek kar yağan çay olan ve dünyanın en doğal çayı olma özelliği olan Türk çayının dünyaya açılması, kalite parametrelerinin daha da yükseltilmesi, üretimin ve tüketimin arttırılmasını hedefliyoruz. En baştaki hedefimiz ise dünyaya açılmaktır. Bu projeler ile kalite değerlerimizi yukarıya taşıyarak hedeflerimize ulaşma yolunda elimizi güçlendirmek istiyoruz. Çay tadımcılığı projelerinin ilkini 2010 yılında gerçekleştirmiştik. Eğitimden geçen 50 arkadaşımızı 36'sı sektörde istihdam edildi. Bu proje ile birlikte bir sonraki projelerinde ön adımını hazırlamış olduk" şeklinde konuştu.

Çay Tadımcılarının Sayısı Her Yıl Artıyor

Çay Tadımcılarının Sayısı Her Yıl Artıyor

Çay Tadımcılarının Sayısı Her Yıl Artıyor

Çay Tadımcılarının Sayısı Her Yıl Artıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim