• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Çay içmek istedi,yatalak oldu

Çay içmek istedi,yatalak oldu
Çay servisi yapan garson bir termos dolusu kaynar çayı Yoldemir’in üzerine döktü. Vücudunda ağır yanıklar oluşan Yoldemir ameliyat edildi.Kasıtlı olduğu düşüncesiyele dava açıldı.

Geçtiğimiz Anneler Günü’nde Yoldemir (34), kendisi gibi doktor olan eşi, annesi ve kardeşi kahvaltı yapmak için Küçükçekmece Atakent'teki mekâna gitti. Kahvaltı öncesi ilk çayları kadın bir garson servis etti. Kahvaltı esnasında çay servisi için ise bir erkek garson elinde termosla Yoldemir Ailesi’nin olduğu masaya yöneldi. Garson, bardağı dolduracağı esnada dolu haldeki termosu Yoldemir’in üzerine döktü. Kaynar haldeki çay Yoldemir’in göbeğine ve bacaklarına döküldü.

AĞRI ŞOKUNA GİRDİ
Yoldemir acı ile feryat etti. Mekân karıştı. O kargaşa esnasında çayı döken garson, diğer çalışanlar tarafından mekândan uzaklaştırıldı. Olay yerine ambulans çağrıldı. Ancak ambulans gelmeyince; doktor eşi,  Yoldemir’i en yakın hastaneye götürdü.

tsst.jpg
Yanık bölgenin estetik ameliyattan bir hafta sonraki hali

EVDE YATALAK KALDI
Vücudunda üçüncü derece yanıklar oluşan ve bu hastanede ilk tedavisi yapılan Yoldemir’in yanık konusunda uzman bir plastik cerahiye gitmesi istendi. Yoldemir, bu kez Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Bu hastanede medikal pansuman malzemeleri ile pansumanı yapıldı, Yoldemir evine gönderildi. Evinde yatalak durumda kalan Yoldemir, bir başkası olmadan ihtiyaçlarını dahi gidermedi.  Ancak aradan birkaç gün geçtikten sonra yanık bölgelerinde kötüleşmenin olduğu anlaşıldı.

İYİLEŞME İKİ YIL SÜRER
Bu kez başka bir plastik cerrahi uzmanı ile temasa geçildi. Yoldemir’in durumunu gören Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özhan Çelebiler, ‘acil ameliyat’ kararı verdi. Hastaneye yatırılan Yoldemir’in ameliyatı yapıldı. Sol bacağından cilt alınarak  yanık yerlerine nakledildi. Ameliyat sonrası 8 gün hastanede kalan Yoldemir’e, 30 Mayıs günü kontrole gittiğinde 2 hafta boyunca banyo yapmaması gerektiği söylendi. Yoldemir’i esas sarsan haber ise ikinci kez kontrole gittiği sırada verildi: “Yanık bölgelerindeki iyileşme en az 2 yıl sürecek; üstelik vücutta kalıcı izler oluşacak.” Yoldemir’in yaşadıkları psikolojisini altüst etti. Yoldemir’e, gittiği psikiyatri polikliniğinde, posttramvatik stres bozukluğu ve depresyon tanısı konuldu.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU
Uzun bir tedavi süreci geçiren Yoldemir geçtiğimiz günlerde avukatları aracılığı ile Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Temmuz ayı sonuna doğru savcılığa sunulan dilekçede, 11 Mayıs'ta yaşanan olay sonrası hastane işlemlerinin uzaması nedeni ile gecikme yaşandığına işaret edildi. Suçlanan isimler arasında şirket yöneticilerinden N. Özlem Ebru Koralı ve Tuncay Yüksekoğlu ile kimliği belirlenmeyen garson yer aldı. Suç duyurusu dilekçesinde, şüphelilerin kasten yaralama suçu işledikleri iddia edildi.

    ‘ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK’
    Suçlanan isimlerden Özlem Ebru Koralı ise yaşanan olayın bir kaza olduğuna vurgu yaparak yaşananlara ilişkin özetle şunları söyledi: “İşyerinde bir kaza yaşanıyor. Bunun kaza olduğunu Dr. Şengül Hanım da olaydan hemen sonra bana söyledi. Hatta kazaya karışan garsonu işten çıkarmamamızı benden istedi. Garson arkadaşımızda da yanıklar oluştuğu için olay yerinde uzaklaştırılmış. Kendileri ile ilgilenilmediği bilgisi doğru değil. İlk hastaneye gittiklerinde bizim ekipten arkadaşlar da hastaneye gitti. Ben gelir gelmez hastaneye gittim. Ailesi ile görüştüm. Sürekli temasta olduk. Zaman zaman evlerine yemek gönderttim. Arada sorun kalmasın, bizleri kötü anmasınlar diye onları tatile göndermeyi teklif ettik. En son, iz kalmaması için bir ameliyatın olacağı bize söylendi. Ancak ne zaman yapılacağı ve masrafın ne kadar çıkacağı net değildi. Ben de kendilerine, bizden istenen 65 bin TL’yi ödeyemeyeceğimi ifade ettim. Son görüşmemizde ise, hakkımızda dava açacaklarını ifade ettiler ve tatsız bir şekilde ayrıldık.”

    LIEBECK DAVASI
    Yoldemir'in başına gelenler, akıllara doksanlı yıllarda ABD'de yaşanan ve "Liebeck davası" olarak bilinen bir davayı getirdi. ABD mahkemesi, söz konusu davayı 1994 yılında karara bağlayarak, New Mexico eyaletindeki bir McDonalds şubesinden aldığı kahveyi üzerine döken 79 yaşındaki Stella Liebeck isimli kadına 2.86 milyon dolar tazminat ödenmesine karar vermişti. Mahkeme, Liebek'in vücudunda üçüncü derece yanıklar oluşmasına neden olan kahvenin gereğinden fazla sıcak olduğuna hükmetmişti.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim