• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Çavuşoğlu Antalya’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Çavuşoğlu Antalya’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 52 mahalle muhtarı ve daire amirleriyle bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 52 mahalle muhtarı ve daire amirleriyle bir araya geldi. Gazipaşa Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik ve daire amirleri de hazır bulundu.

Protokol mensuplarının öğretmenevi önünde karşıladığı Bakan Çavuşoğlu, kalabalıkla selamlaştıktan sonra, daha önce de dalından meyve kopardığı yaban mersini ağacına yöneldi. AK Parti İlçe Teşkilatı'na ağacın sahibiyle helalleşmelerini ve izin almalarını tembihleyen Çavuşoğlu, "Ağacın sahibiyle helalleştik mi? Meyve koparmak serbest mi?" diye sordu. Teşkilat Başkanı Yakup Pişkin'in "Helalleştik ve izin aldık" demesi üzerine Çavuşoğlu ağaçtan yaban mersini topladı. Basın mensuplarına yaban mersininin doğal bir antioksidan deposu olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Gazipaşa'nın yaban mersini meşhurdur" diyerek bilgi verdi.

Öğretmenevindeki toplantıya geçen Çavuşoğlu, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik ve Gazipaşa Esnaf Odası Başkanı Mustafa Köse'yi dinledi.

Ziraat Odası Başkanı Çelik, Rusya krizi nedeniyle dikenli salatalık ihracatının yüzde 90'ını sağlayan Gazipaşa'da ürünün çöpe döküldüğünü ve kendilerine sorunun çözümü noktasında resmi mercilerden bir dönüş yapılmamasından yakındı. Çelik ayrıca artan tarım Bağkur'u primleri nedeniyle de serzenişte bulundu.

Çelik'in ardından kürsüye çıkan Esnaf Odası Başkanı Mustafa Köse de artan Bağkur prim borçları nedeniyle esnafın zor durumda kaldığını belirtti.

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik ve Antalya Milletvekili İbrahim Aydın'ın konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Bakan Çavuşoğlu, hiçbir zaman çiftçinin ve esnafın sorunlarıyla ilgilenmeyen bir hükümet olmadıklarını söyledi. Rusya krizinin patlak vermesinin ardından çok kısa bir süre içerisinde tedbirler aldıklarını belirten Çavuşoğlu, "Kriz nedeniyle gümrükten dönen tarım ürünlerini devletimiz yüzde 75'ini karşıladı. Elde kalan dikenli salatalığın fiyatı 10 kuruşa düşmüşken yaptığımız girişimler sonrası bir hafta sonra fiyatlar normale döndü. Bugün itibariyle dikenli salatalığın fiyatı 1.5 TL. Bu rakamlar zaman zaman 2 liranın üzerine çıktı. Kimse bize çiftçinin sorunlarıyla ilgilenmedi diyemez. Ziraat Odası Başkanı elbette üreticinin hakkını savunacak ancak "biz öldük, evimize ekmek götüremedik" gibi sözler biraz abartılı oldu. Krizle ilgili tarım ve turizm sektörüyle ilgili tedbirlerimizi aldık. Bir kapı kapanır bir kapı açılır, istemediğimiz bir olaydı, oldu. Bunun yanı sıra tarımda, turizmde zarar ettik diye ülkenin menfaatlerini ayaklar altına aldırmayız" dedi.

Çavuşoğlu artan Bağkur primlerinin de SSK primleri gibi bir kısmını devletin karşılayacağını ve tarım Bağkur'unda önemli değişikliklere gidileceğini söyledi.

Çavuşoğlu Antalya’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Çavuşoğlu Antalya’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Çavuşoğlu Antalya’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Çavuşoğlu Antalya’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Çavuşoğlu Antalya’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim