• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Çatışmaların Ardından Derik

Çatışmaların Ardından Derik
Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerin hendek kazıp, barikat kurması üzerine düzenlenen operasyonun ardından başlayan ve 8 gün süren çatışmalarda ilçe...

Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerin hendek kazıp, barikat kurması üzerine düzenlenen operasyonun ardından başlayan ve 8 gün süren çatışmalarda ilçe harabeye döndü. İlçedeki çok sayıda ev, işyeri, kamu binası ve araçta hasar oluştu. Teröristlerin, birçok evin duvarını koridor olarak kullanmak için deldiği görüldü.

Derik ilçesine 19 Şubat'ta araçlarla gelen teröristlerin Kale, Dağ, Cevizpınar ve Küçükpınar mahallelerinde iş makinaları ile hendek kazıp, barikat oluşturması üzerine operasyon başlatılmıştı. 8 gün süren operasyonlarda terör örgütüne büyük darbe vurulurken, şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmaların neden olduğu tahribat, operasyonların sona ermesinin ardından ortaya çıktı.

Çatışmalar nedeniyle ilçeyi terk eden vatandaşlar, harabeye dönen evlerle karşılaştı. Birçok işyeri, kamu binası ve aracın da zarar gördüğü ilçede, teröristlerin birçok evin duvarlarını koridor olarak kullanmak için deldiği görüldü. Teröristler, Atatürk İlk ve Ortaokulu'nda da büyük tahribat oluşturdu.

Öte yandan, ilçede bulunan 3 katlı bir binanın ise teröristlerce karargah olarak kullanıldığı belirtildi. PKK'lıların binanın duvarlarında mazgallar açtığı görüldü.

"DEĞERLİ EŞYALARIMIZ ÇALINMIŞ"

Hamdullah Taner isimli vatandaş, "Çatışmaların 3. gününde evimizi terk ettik. Bugün ise döndüğümüzde evimiz harabeye dönmüş. Evimizi kullanmışlar. Her taraf dağıtılmış, geri kalan malzemeler ise kullanılamaz hale gelmiş" dedi.

Adını vermek istemeyen bir vatandaş ise, şu ifadelerde bulundu:

"Çatışmaların başlamasıyla evlerimizi terk etmek zorunda kaldık. Çatışmaların son bulmasıyla evimize döndüğümüzde harabeyle karşılaştık. Kapı ve pencereler kırılmış, ayakkabılarıyla evlerimize girmişler. Evlerde yemek yiyip, çay içmişler. Bütün eşyalarımızı dağıtıp değerli eşyalarımızı çalmışlar."

Çatışmaların Ardından Derik

Çatışmaların Ardından Derik

Çatışmaların Ardından Derik

Çatışmaların Ardından Derik

Çatışmaların Ardından Derik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim