• BIST 9524.59
  • Altın 2487.578
  • Dolar 32.5222
  • Euro 34.6862
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Çatılarda biriken kar ve buz sarkıtları tehlike saçıyor

Çatılarda biriken kar ve buz sarkıtları tehlike saçıyor
Bitlis'in Tatvan ilçesinde yoğun kar yağışlarının ardından etkili olan soğuklar nedeniyle çatılarda biriken kar kütleleri ve buz sarkıtları tehlike...

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yoğun kar yağışlarının ardından etkili olan soğuklar nedeniyle çatılarda biriken kar kütleleri ve buz sarkıtları tehlike saçıyor.

Tatvan'ın en işlek caddesi olan ver her gün binlerce vatandaşın kullandığı Cumhuriyet Caddesi üzerindeki yüksek binaların çatılarında biriken kar kütleleri ve buz sarkıtlarının, havaların ısınmasıyla birlikte yere düşmeye başlaması tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Son bir haftada çatılardan düşen kar kütleleri ve buz sarkıtları, iki aracın kullanılmaz hale gelmesine, saçakların altından yürüyen bir kişinin ise ölümüne neden oldu.

Yoğun kar yağışı ve Sibirya soğuklarının bu günlerde yerini sıcak havalara bırakmasıyla birlikte yüksek katlı binaların çatılarında biriken tonlarca kar kütlesi ve buz sarkıtları, gelişigüzel şekilde vatandaşların yoğun şekilde kullandığı caddelere düşüyor. Vatandaşların bazen erken fark edip uzaklaşmasıyla tehlike ucuz atlatılırken bazen ise istenmeyen olumsuz sonuçlar doğabiliyor. İlçenin yoğun olarak kullanılan Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere ara cadde eve sokak aralarında bulunan birçok binada kar düşmesine karşın önlem alınmış olsa da hiçbir önlem alınmayan çok sayıda bina bulunuyor. Önlem alınmadığı için ise havaların ısınmasıyla birlikte çatılarda biriken tonlarca kar ya caddeden vatandaşların ya da cadde üzerinde park halinde olan araçların üzerine düşebiliyor. Bazen ise ölüme davetiye çıkarabiliyor. Son bir haftada yaşanan 3 talihsiz olay nedeniyle vatandaşlar, çatılardaki tehlikelere karşı önlem alınması konusuna duyarlılık gösterilmesini istiyor.

Çatılardaki kar birikintileri ve buz sarkıtlarına karşı önlem alınmasını isteyen vatandaşlardan Hakim Taşdemir, "İster istemez caddede yürürken ya yolun ortasından ya da saçak altlarından geçmek zorunda kalıyoruz. Ancak yolun ortasından gidince arabaların çarpma tehlikesi daha yüksek, bu yüzden tehlikeli olsa da kendimizce önlem alarak mecburen cadde boyunca saçak altılarını kullanıyoruz. Belki çoğu kez tehlikenin altından geçiyoruz ancak yapacak bir şey yok. Bu yüzden kazalara sebebiyet vermemesi için biran önce önlem alınmasını istiyoruz." dedi.

Kendi imkanlarıyla kendi iş yerlerinin çatısında biriken karları temizlemeye çalıştıklarını anlatan Vural Öztürk ise her vatandaş gibi kendilerinin de çoğu kez tehlikeyle karşı karşıya kaldıklarını, bu nedenle de kendi imkanlarıyla kendi iş yerinin çatısında biriken karları temizlediğini ifade etti.

Taksi şoförü Ersin Sansar da çatılarda biriken karlar ve buz sarkıtları nedeniyle araçlarını binaların önüne park etmeye korktuklarını kaydetti.

Çatılarda biriken kar ve buz sarkıtları tehlike saçıyor

Çatılarda biriken kar ve buz sarkıtları tehlike saçıyor

Çatılarda biriken kar ve buz sarkıtları tehlike saçıyor

Çatılarda biriken kar ve buz sarkıtları tehlike saçıyor

Çatılarda biriken kar ve buz sarkıtları tehlike saçıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim