• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5885
  • Euro 34.6996
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

'Çatı aday' partilerin CHP-MHP isyanı

'Çatı aday' partilerin CHP-MHP isyanı
Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen siyasi partilerin yöneticileri, seçim sonucunu değerlendirdi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "çatı aday" önerisinin ortaya çıkmasının ardından sürecin sağlıklı yürümesi için çabaladıklarını belirterek, "Suçu millete, oy kullanmayanlara atarak netice alabilme imkanımız yoktur. O kitleleri her ne saikle olursa olsun sandığa taşımayı başarabilmemiz gerekirdi" görüşünü dile getirdi.

"Sonucu CHP seçmeninin ekabirliğine bağlıyorum"

LDP Genel Başkanı Cem Toker, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararını oy birliğiyle değil, oy çokluğuyla aldıklarını bu nedenle seçmenleri serbest bıraktıklarını belirtti.
"Cumhurbaşkanı seçiminin sonucu, muhalefet için bir fiyaskodur" değerlendirmesinde bulunan Toker, "Erdoğan gibi son derece tecrübeli, kitlelere hitap edebilen bir adayın karşısına televizyonda zar zor dinlenen, duyulan, mesajları pek net olmayan bir aday çıkardılar. İhsanoğlu, Erdoğan'ı savunmada bırakması gerekirken devamlı savunmada kaldı" diye konuştu.
"Rehavetten kaynaklandı"
DSP Genel Başkanı Masum Türker, İhsanoğlu'nun beklenenin altında oy almasının "rehavetten kaynaklandığını" iddia etti. 

"Demek ki size inanmıyor vatandaş"

Hak ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Yiğit Zeki Öztürk, cumhurbaşkanı seçimi sürecinde İhsanoğlu'nun aday olarak görevini yaptığını ve halka gereken mesajları verdiğini belirterek "Bu sizin ayıbınız. Demek ki size inanmıyor vatandaş. Burada Ekmeleddin Bey kaybetmemiştir, CHP ve MHP kaybetmiştir. Çünkü seçmenine söz geçirememiştir. CHP ve MHP, adayı anlatamadı. Seçimin kaybedilmesinin tek nedeni CHP ile MHP'nin oylarına sahip çıkamayışıdır. Miting yapılmadı, halka ulaşılmadı" dedi.

"CHP içinde İhsanoğlu'nu içlerine sindirememiş bir grup var"

DYP Genel Başkanı Çetin Açıkgöz, cumhurbaşkanı seçimi için MHP ve CHP'nin bir aday üzerinde birleşmiş olmasının, Türkiye'de bir uzlaşma kültürünün başlangıcı olduğunu söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim