• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çat Belediye Başkanı Kılıç, Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

Çat Belediye Başkanı Kılıç, Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, "Gazeteciler, demokrasinin teminatı, gelişmenin ve büyüyüp kalkınmanın lokomotifidir" dedi.

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, "Gazeteciler, demokrasinin teminatı, gelişmenin ve büyüyüp kalkınmanın lokomotifidir" dedi.

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Kılıç, gazeteciliğin büyük mesuliyet ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğuna dikkati çekerek, "Bu büyük sorumluluğu omuzlarında taşıyan her bir basın çalışanı sadece 10 Ocak'ta değil, yılın her günü hatırlanmalı ve takdir edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Kutlama mesajında Erzurum basınına yönelik değerlendirmelerde de bulunan Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, "Erzurum, geçmişte olduğu gibi bugün de basının merkezi; yetiştirdiği nitelikli gazeteciler sayesinde aynı zamanda mesleki açıdan bir okul ve eğitim merkezidir. Bugün Erzurum'un bağrından çıkmış çok sayıda gazeteci yaygın çok sayıda basın kuruluşunda yöneticilik yapmakta, birbirinden güzel işlere imza atmaktadır. Bu noktaya ulaşılmasında ise, mihenk taşını kuşkusuz Erzurum'daki yerel basın oluşturmaktadır" diye konuştu.

Demokrasinin, kalkınmanın, gelişip ve büyümenin lokomotif olan gazetecilerin yaşadıkları şehre, bölgelerine ve ülkelerine nitelik kazandırabilmelerinin de büyük bir önem taşıdığını kaydeden Başkan Kılıç, bu açıdan meslek mensuplarının çalışma koşullarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarının da iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Başkan Kılıç, bu süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne büyük görevler düştüğüne işaret ederek, "Gazetecilik mesleğiyle ilgili olarak geçmişte yapılan yasal düzenlemeler, günümüz şartları ve ihtiyaçları düşünüldüğünde yetersiz kalmaktadır. Bu bakımdan meslek kuruluşlarıyla siyasi irade bir araya gelmeli, gazetecilerin talep ve beklentileri değerlendirilmeli, bu veriler ışığında gerekli yasal düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle gazetecilik mesleğine gönül vermiş her bir basın çalışanını tebrik ediyor, yüklendikleri bu ağır sorumluluk dolayısıyla da kolaylıklar diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim