• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Casusluk dosyası eski hakim ve savcısına tehdit

Casusluk dosyası eski hakim ve savcısına tehdit
Kısa süre önce açığa alınan İzmir casusluk dosyası eski Hakimi Serdar Ergül ve Savcı Zafer Kılınç'a ağır tehditlerin yapıldığı ortaya çıktı.

Kısa süre önce açığa alınan İzmir casusluk dosyası eski Hakimi Serdar Ergül ve Savcı Zafer Kılınç'a ağır tehditlerin yapıldığı ortaya çıktı. Söz konusu hakim ve savcıyı görevden alan HSYK 2. Dairesi'nin başkanı Mehmet Yılmaz'ın Twetter hesabından duyuruyu yapmasından 2,5 saat sonra yapılması dikkat çekti. "Külliyecibaba" isimli Twitter hesabından, "Hakim bozuntusu vatan haini alçak Serdar Ergül ve Savcı Safer Kılınç; seni öyle sirkeleyeceğim ki, bu senin küçük kıyametin olacak." tehdidinde bulunması dikkat çekti. Tehdite maruz kalan Hakim Ergül ise "HSYK 2. Daire Başkanı isimlerimizi açıklamakla gizliliği ihlal edip bizi hedef göstererek suç işlemiştir. İşte sonucu." dedi.

Bugün görülmeye başlanan İzmir casusluk davasının eski hakim ve savcısı ile ilgili 4 gün önce bir tehdit olayının yaşandığı ortaya çıktı. Dosyanın eski hakim ve savcına "küçük kıyameti yaşatma" tehdidinde bulunulduğu belirlendi. HSYK 2. Dairesi tarafından açığa alındığını öğrenen Hakim Ergül, Twitter hesabından, aldıkları tehdit olayına ilişkin paylaşımlarda bulundu. Hakim Ergül'ün paylaşımlarında, kendilerini açığa HSYK 2. Daire'nin Başkanı Mehmet Yılmaz ve ağır tehditlerde bulunan "külliyecibaba" isimli" Twitter hesabından yapılan paylaşımları dikkat çekti.

"SİZE ÖYLE SİRKELEYECEĞİM Kİ, BU SİZİN KÜÇÜK KIYAMETİNİZ OLACAK"

Buna göre, HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, 11 Şubat günü saat 14.26'da "mehmetyılmaz073" adlı adresinden, "HSYK 2. Dairesi İzmir Casusluk Davası Hakimi Zafer Ergül ve Savcı Zafer Kılınç'ı görevden uzaklaştırmasına karar verdi." ifadesini kullandı. HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz'ın bu açıklamasından 2,5 saat sonra yani 11 Şubat 2016 günü 16.53'de "Külliyecibaba" adlı Twitter hesabından ise dikkat çeken tehdit açıklaması geldi. "Külliyecibaba" isimli hesapta, "Hakim bozuntusu vatan haini alçak Serdar Ergül ve Savcı Safer Kılınç seni öyle sirkeleyeceğim ki, bu senin küçük kıyametin olacak." yazdı.

'HSYK 2. DAİRESİ İSİMLERİMİZİ AÇIKLAMAKLA GİZLİLİĞİ İHLAL ETMEKLE ANAYASAL SUÇLU İŞLEMİŞTİR'

Açığa alınan Hakim Serdar Ergül ise bunun üzerine tehdit edildiklerini Twitter hesabından takipçileri ile paylaştı. Ergül, söz konusu tehdidin HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz'ın kendileriyle ilgili kararı Twitter hesabından duyurmasından kısa süre sonra geldiğini dikkat çekti. Hakim Ergül, hesabından, "HSYK 2. Daire Başkanı isimlerimizi açıklamakla gizliliği ihlal edip bizi hedef göstererek suç işlemiştir. İşte sonucu: HSYK 2. Dairesi; devletin verdiği yetkiyi Türk milleti adına değil politik bir zümrenin çıkarlarına alet ederek Anayasal suç işlemektedir. Açığa alınan benim ama açığa çıkan HSYK'dır. Anayasa ve yasaları ihlal. Yargı'yı etkileme, görevi kötüye kullanma." sözlerini paylaştı.

Casusluk dosyası eski hakim ve savcısına tehdit

Casusluk dosyası eski hakim ve savcısına tehdit

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim