• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

CAS, Fenerbahçe kararını açıkladı!

CAS, UEFA'nın Fenerbahçe'ye verdiği 2 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezasını onadı.
Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları'ndaki geleceği belli oldu. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS, UEFA'nın verdiği 2 yıl men cezasına yapılan itirazı reddetti.
 
UEFA Tahkim Kurulu, şike iddialarıyla ilgili Fenerbahçe'yi 2 yıl Avrupa Kupaları'ndan men etmişti. Taraflar daha sonra CAS'ta hızlı yargılama için anlaşmıştı.
 
CAS bugün,, UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verdiği cezayı onadığını açıkladı.
 
Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Disiplin Kurulu'nun, Süper Lig'de 2010-2011 sezonuna ilişkin, şike davasıyla ilgili verdiği 2+1 yıl men cezası için UEFA Tahkim Kurulu'na yaptığı itirazla ceza 2 yıla düşürülmüştü.
reklam
 
FENERBAHÇE DE KARARI BORSAYA BİLDİRDİ
 
Fenerbahçe Kulübü, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onamasıyla ilgili borsaya açıklama yaptı.
Fenerbahçe Futbol AŞ'den yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, "UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe Spor Kulübü aleyhine vermiş olduğu 2 yıl Avrupa kupalarından men cezası ile ilgili kararının iptaline ilişkin kulübümüz tarafından yapılan başvuru, CAS Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin 28.08.2013 tarihli kararı ile reddedilmiş ve UEFA Tahkim Kurulu'nun 10 Temmuz 2013 tarihli kararının onandığı tarafımıza bildirilmiştir" denildi.
 
Fenerbahçe'nin UEFA Tahkim Kurulu tarafından aldığı 2 yıllık cezanın onanmasının ardından gözler yeniden UEFA'ya çevrildi.
 
Resmi internet sitesinden açıklama yapan UEFA, yarın olağanüstü toplanarak Sarı-lacivertlilerle ilgili son kararı vereceklerini belirtti.
Buna göre Fenerbahçe'nin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ne gidip-gidemeyeceği yarın bu toplantı ile belli olacak.
 
UEFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, "UEFA, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin Fenerbahçe'ye verilen cezayı onama kararını memnuniyetle karşılamıştır. UEFA Acil Durum Heyeti, söz konusu kararın, Fenerbahçe'nin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nden men edilip edilmeyeceğiyle ilgili sonuçlarına ilişkin bir karar vermek üzere yarın öğleden sonra toplanacaktır" denildi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim