• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çarşı'ya ağırlaştırılmış müebbet istemi!

Çarşı'ya ağırlaştırılmış müebbet istemi!
Beşiktaş'ın dünyaca ünlü taraftar grubu Çarşı'nın liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi için Gezi olaylarında 'hükümeti yıkma girişimi'nde bulundukları iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Geçen yıl Gezi Parkı protestoları sırasında gözaltına alınan Beşiktaş'ın dünyaca ünlü taraftar grubu Çarşı'nın üyelerine yönelik iddianame kabul edildi. Davanın savcısı, aralarında grubun liderlerinin de bulunduğu 35 ismi, 'hükümeti yıkmaya teşebbüs' ile suçlayarak haklarında ağırlaştırılmış müebbet cezası istedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 38 sayfalık iddianamede; Çarşı liderlerinden Cem Yakışan ve Numan Bülent Ergeç’in eylemlere katılan grup üyelerini örgütlediği ve Beşiktaş'taki Başbakanlık Ofisi'ni işgal etmeye çalıştığı öne sürüldü. Eylemde yönetici konumunda olduğu iddia edilen Çarşı Grubu tribün liderlerinden Cem Yakışkan’ın, Twitter hesabından yazdıklarıyla kitleleri eyleme katılmak için teşvik ettiği belirtilirken, Orta Doğu'daki ülkelerde görülen 'Arap Baharı' benzeri havanın oluşturulmaya çalışıldığı iddia edildi.

Tekyumruk ve Sol Açık'tan destek

Çarşı'yla ilgili olarak iddianamenin kabul edilmesinin ardından Siyah-Beyazlı taraftarlardan gruba büyük destek geldi. Özellikle sosyal medya üzerinden '#çArşıYalnızDeğildir' paylaşımı üzerinden karara tepki gösteren Beşiktaşlılar'a, diğer taraftar gruplarından da destek geldi. Gezi Parkı protestolarında aktif bir şekilde saf tutan Galatasaraylı taraftar grubu Tekyumruk ve Fenerbahçeli Sol Açık, Twitter üzerinden Çarşı'nın yanında olduklarını iletti.

'Çarşı ruhtur, tutsak edilemez'

Ağırlaştırılmış müebbet istemiyle ilgili olarak Twitter hesabından cevap veren Çarşı Grubu, bu zamana kadar yer aldıkları sosyal sorumluluk projelerinin tek tek paylaşımını yaparak, 'Çarşı bir ruhtur, tutsak edilemez' şeklinde cevap verdi. Paylaşımlarda; Soma yardımlarından, Kızılay'a kan bağışlarına, Van depreminin ardından yapılan atkı eylemine kadar Çarşı'nın bir taraftar grubu olması dışında sadece bir sivil toplum kuruluşu olduğu hatırlatıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim