• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Çarşamba’da Necmettin Erbakan Sergisi

Çarşamba’da Necmettin Erbakan Sergisi
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 100 Büyük Türk Projesi kapsamında Çarşamba Yeşilırmak Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından...

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 100 Büyük Türk Projesi kapsamında Çarşamba Yeşilırmak Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın fotoğraflarından ve sözlerinden oluşan bir resim sergisi açıldı.

Çarşamba Yeşilırmak Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "100 Büyük Türk Projesi" kapsamında Necmettin Erbakan'ın fotoğraflarından oluşan bir resim sergisi düzenlendi. Çarşamba İlçesi Zübeyde Hanım Meydanı'nda gerçekleştirilen sergi açılışına Merhum Necmettin Erbakan'ın damadı Mehmet Altınöz, Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, siyasi parti temsilcileri, Erbakan Vakfı Temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Açılış kurdelesini kesen Necmettin Erbakan'ın damadı Mehmet Altınöz ile Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız'ın beraberindekiler sergide ki resimleri incelediler. Resimleri inceleyen Necmettin Erbakan Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Altınöz programda konuşma yaptı. Konuşmasına sergide emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Altınöz, "Dün bir dizi program için Samsun'da bulunduk. Burada D-8 Genel Sekterimizin bir cümlesi Merhum Erbakan'ı anlatmaya yetti. Cümlesinde "Eğer Erbakan hocamız hayatta olsaydı, İslam alemi bu durumda olmazdı. Erbakan Hocamız işin başına geçer, kan ve gözyaşının durması için elinden gelen her şeyi yapardı" dedi. Bu cümle Erbakan Hocamızı aslında ilim adamı olarak, fikir adamı olarak, siyaset adamı olarak, devlet adamı olarak kısa bir şekilde ortaya koymaktadır. O her zaman barış ve kardeşlikten bahsetmiştir. İnsan hakları ve özgürlükten bahsetmiştir. Erbakan hocamız büyük hizmetlerde bulunmuştur. Milli Görüş bir ihya hareketidir. Erbakan Hocamızın bize mirası yaşanabilir bir Türkiye'dir. Yeniden büyük Türkiye'dir. Hocamız dünyada hiçbir liderin ağzından çıkmayan bir söz söylemişti. Bu söz "Biz 6 milyar insanın saadeti için çalışıyoruz" sözüydü. Günümüzde liderler genel itibariyle bulundukları toprakların menfaatini korurlar. Erbakan Hocamız sadece İslam ülkelerini değil, tüm dünya insanını düşünerek hareket etmiştir. Ülkemizde birçok yere gerek Erbakan Hocamızın hareketine, gerekse bu ülkeye hizmet etmek isteyen insanların hareketlerinin önünü kesmek için bu ülkede ihtilaller yaptılar.Post-modern darbeler yaptılar ama inşallah biz Erbakan Hocamızın talebeleri olarak yeni bir dünyayı bizler kuracağız" şeklinde konuştu.

Çarşamba’da Necmettin Erbakan Sergisi

Çarşamba’da Necmettin Erbakan Sergisi

Çarşamba’da Necmettin Erbakan Sergisi

Çarşamba’da Necmettin Erbakan Sergisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim