• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Çarşamba Ve Terme’de Doğalgazda Yeni Dönem

Çarşamba Ve Terme’de Doğalgazda Yeni Dönem
Samsun'un Çarşamba ve Terme ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait güzergahlarda yapılacak doğalgaz çalışmaları ve çalışmalar sonrasında oluşacak...

Samsun'un Çarşamba ve Terme ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait güzergahlarda yapılacak doğalgaz çalışmaları ve çalışmalar sonrasında oluşacak yüzey kaplamalarını düzenleyen hususlar konusunda Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Giresun Doğalgaz Dağıtım A.Ş.(AKSA) arasında protokol imzalandı.

Samsun Büyükşehir Beleyesi, doğalgaz çalışmaları sonrasında oluşan yüzey bozukluklarının ve diğer sorunların giderilmesi için Çarşamba ve Terme ilçelerinde görev yapan AKSA şirketi ile protokol anlaşması yaptı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nda(AKON) imzalanan protokol ile birlikte Çarşamba ve Terme ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki genişliği 14.5 metre ve üzeri sokak, cadde, bulvar, orta refüj ve yaya treruvarları altında kalan kesimlerde yapılacak çalışmalar Büyükşehir Belediyesi tarafından kontrol edilecek. Doğalgaz alt yapı çalışmalarının ardından oluşacak üst yapı tamiratına en geç 5 gün içerisinde başlanacak. Çalışmalar başlandığı tarihten itibaren 10 gün öncesinde tamamlanacak

"AMACIMIZ, HALKIMIZA DAHA İYİ HİZMET VERMEK"

İmzalanan protokolün ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Büyükşehir Belediyesi hudutları dahilinde 10'a yakın alt yapı kurumu var. Bunlar SASKİ, SAMGAZ, YEDAŞ, TELEKOM, TÜRKSAT, Wodafone, AKSA VE AK Mercan doğalgaz şirketleridir. Bunlar da doğal olarak Bizim AYKOME üyeleri oldular. AK Mercan Doğalgaz Dağıtım şirketi Bafra, Vezirköprü, Havza ve Ladik'te doğalgaz dağıtım işini yapıyor. SAMGAZ da 4 metropol ilçede doğalgaz dağıtım işini yapıyor. Bugün karşılıklı anlayış çerçevesi içerisinde imzaladığımız protokol ile Terme ve Çarşamba İlçelerinde doğalgaz dağıtım işlerini yapan AKSA şirketinin de artık vatandaşlarımıza çok daha verimli şekilde hizmet etmesinin önü açıldı. Biz de yapmış olduğumuz bu üst yapıların kimin tarafından, hangi şartlarda nasıl tamir edileceğinin şartlarını konuştuk ve bunu bir protokole taşıdık. Aynı protokolleri geçmişte SAMGAZ, YEDAŞ, SASKİ, Wodafone gibi şirketlerle de yapmıştık. AKSA ile yaptığımız bu protokol ile bir merhaleyi de böylelikle atlamış olduk. Böylelikle onların işlerinin önü açıldı" dedi.

Anlaşmaya varamadıkları tek bir şirket kaldığının altını çizen Yurt, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu aynı temenniyi Bafra, Vezirköprü, Ladik ve Havza'da doğalgaz dağıtım işini yapan şirketle de yapmak istiyoruz. Bir tek zaten orada iş yapan şirket kaldı anlaşmaya varamadığımız. Onunla da benzer bir protokolü yapmak suretiyle de vatandaşlarımızın daha güvenli, temiz ve ucuz olan enerjiyi kullanmalarının önü açılmış olacak. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın refah seviyesini yükseltmek, yaşam standartlarını daha iyi seviyelere getirmek için çalışıyoruz. Yaptığımız bütün alt yapı, üst yapı ve çevre projelerinin hepsi halkımız içindir. Hal böyle iken çok daha temiz, ucuz ve güvenebilir bir enerji olan doğalgaz gibi bir nimetten halkımızın ayrı kalması düşünülemez. Doğalgaz hatlarının yapımı dolayısıyla üst yapılarda ve yüzeylerde bozulacak mevcut yapıların nasıl yapılacağı uzun zamandır gündemimizdeydi. Bugün bunu hallettik. Bu protokolün ilimize, bölgemize insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. AKSA şirketine de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AKSA Bölge Müdürü Doğan Gürler de sorumluluk alanlarında yürütmekte oldukları faaliyetleri bu protokol ile birlikte daha etkin şekilde yapabileceklerini ifade etti.

İmzalanan protokol, 2 yıl için geçerli olacak.

Çarşamba Ve Terme’de Doğalgazda Yeni Dönem

Çarşamba Ve Terme’de Doğalgazda Yeni Dönem

Çarşamba Ve Terme’de Doğalgazda Yeni Dönem

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim