• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Canpolat: "Müslümanlara Yılbaşı Kutlamak Yakışmıyor"

Canpolat: "Müslümanlara Yılbaşı Kutlamak Yakışmıyor"
Osmanlı Ocakları Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret eden Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, "Müslümanlar, yılbaşını Hıristiyanlar'dan...

Osmanlı Ocakları Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret eden Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, "Müslümanlar, yılbaşını Hıristiyanlar'dan daha fazla kutlarsa, bu hiç yerinde bir hareket olmaz" dedi.

Eskişehir İl Başkanlığı'na ziyarette bulunan Canpolat, burada yaptığı konuşmada yaklaşan yeni yıl ve ülke genelindeki kutlamalara dikkat çekti. Yılbaşını Hristiyan gibi kutlamanın, Müslümanlara yakışmadığını aktaran Canpolat, "Müslümanlar, yılbaşını Hıristiyanlardan daha fazla kutlarsa, bu hiç yerinde bir hareket olmaz. Ama Hıristiyanların ve Yahudilerin dinlerine hoşgörü ile bakıyoruz. Tabi dilediği gibi yaşayabilir ve ibadet edebilir. Gayrimüslimlerin yapmış oldukları kendi dinleriyle ilgili ibadetlerine, kültürlerine karışacak durumda değiliz. Yalnız Müslümanlar neden yılbaşı kutluyor? Biz bunu anlamış değiliz. Müslümanlar kendi dinlerinin, kendi kültürlerinin kuralları neyse onları göre yaşamalıdır" dedi.

"GAYRİMÜSLİMLERE KARŞI HOŞGÖRÜLÜ OLMAMIZ GEREKİR"

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Müslüman olmayanların Noel kutlamalarının hoşgörü ile karşılanması gerektiğini söyledi. Müslüman bir toplumun Noel kutlamasını hayretle izlediğini aktaran Canpolat, "Tabii ki diğer gayrimüslimlere karşı da hoşgörülü olmamız gerekir. Hoşgörüyü asla elden bırakmamamız lazım. Din, ırk, mezhep ayrımcılığı bizde yok. Alevi olsun Sünni olsun hepimiz bir kaderin, bir milletin çocuklarıyız. Daha aşırıya kaçmadan uygun bir şekilde, yasalarımız çerçevesinde diledikleri gibi gecelerini Noel ile kutlayabilirler. Kimsenin bu duruma da karşı çıkacağı da yok. Ama Müslüman toplumun Noel kutlamasına ben biraz hayret ediyor, tuhaf karşılıyorum" ifadelerini kullandı.

"ALKOLLÜ ARAÇ KULLANIP BAŞKASININ HAYATINI TEHLİKEYE SOKMAK KUTLAMA OLAMAZ"

Yen yıl için barış ve kardeşlik gibi dostça mesajların verilebileceğini ifade eden Canpolat, alkollü araç kullanıp, direksiyon başına geçenlere de seslendi. Canpolat şöyle devam etti:

"Yeni yılda sağlık, huzur, ülkemizin istikrarını, güvenli olması için barış ve kardeşlik mesajları verebiliriz. Bunlarda herhangi bir olumsuzluk olmamaktadır. Ama alkollü araç kullanıp kaza yaparak başka insanların hayatını olumsuz etkilemek yılbaşı kutlaması olamaz. Bunların Müslümanlar tarafından yapılması da doğru değil, ben doğru bulmuyorum."

Genel Başkan Canpolat ayrıca, 31 Aralık tarihinin aynı zamanda Mekke'nin fethine denk geldiğini hatırlattı. 31 Aralık gecesini, Mekke'nin fethi olarak bilinçli bir şekilde kutlayacaklarını vurgulayan Canpolat, İslam dinine, diyanete ve kültüre sahip çıkarcasına etkinlikler yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Canpolat: "Müslümanlara Yılbaşı Kutlamak Yakışmıyor"

Canpolat: "Müslümanlara Yılbaşı Kutlamak Yakışmıyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim