• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Canlı yayında böbrek taşı ameliyatı

Canlı yayında böbrek taşı ameliyatı
Acıbadem Bursa Hastanesi'nde endoskopik (kapalı) yöntem ile yapılan böbrek ve üreter (idrar kanalı) ameliyatlarını, doktorlar canlı yayınla izledi.

Acıbadem Bursa Hastanesi'nde endoskopik (kapalı) yöntem ile yapılan böbrek ve üreter (idrar kanalı) ameliyatlarını, doktorlar canlı yayınla izledi. Moderatörlüğünü Acıbadem Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay'ın üstlendiği bilimsel konferansta, Bursa ve çevre illerden gelen misafir doktorlarla böbrek taşı kapalı ameliyatları ile ilgili bilgiler de paylaşıldı.

Acıbadem Bursa Hastanesi, böbrek taşı cerrahisindeki yeni gelişmeleri hekimlerle paylaşmak için "Canlı cerrahi ile böbrek taşı" toplantısı düzenledi. Acıbadem Bursa Hastanesi Konuralp Başol Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 1 günlük bilimsel toplantıya, Bursa ve çevre illerden çok sayıda hekim katıldı. Endoskopik (Endoürolojik-kapalı) cerrahi yöntem ile yapılan ameliyatların hastaya ve hekime sağladığı avantajlar üzerine bilgiler verildiği bilimsel toplantıda hekimler, endoürolojik (tek delikten ve kapalı) yöntemle gerçekleştirilen operasyonu da canlı yayınla izledi. İki ayrı odada gerçekleştirilen 3 operasyonun moderatörlüğünü Acıbadem Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Şamlı yaptı. Operasyonlarda Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi Üroloji Uzmanı Operatör Dr. Sedat Öner, Acıbadem Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mahmut Esat Danışoğlu görev alırken; konferans salonu moderatörlüklerini ise Bursa Yükses İhtisas Hastanesi üroloji uzmanı Doç. Dr. Murat Demirbaş ve Bursa Acıbadem Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay yaptı. Ameliyatlar sırasında izleyici hekimlere bilgi verildi, hekimlerden gelen sorular yanıtlandı.

"Kapalı ameliyatların avantajları fazla"

Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir ve Kütahya bölgelerinden birçok sayıda üroloji uzmanının katıldığı toplantının açılış konuşmasını, Acıbadem Bursa Hastanesi Üroloji ve Organ Nakli Merkezi'nden Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay yaptı. Günümüzde böbrek ve idrar yolları taşlarının artık tamamen kapalı (endoskopik) yöntemle yapıldığını belirten Prof. Dr. Oktay, taşların yerine ve büyüklüğüne göre farklı kapalı yöntemler olduğunu ve toplantıda bu çeşitliliği göstermenin amaçlandığını ifade etti. Kapalı ameliyatlarda, hastanede yatışın çok kısa olduğu, kanamanın çok az görüldüğü, ağrının az hissedildiği ve büyük kesiler yapılmasına gerek olmadığı belirtildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim