• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Canlı Yayında Ameliyat Olan Gazi Taburcu Oldu

Canlı Yayında Ameliyat Olan Gazi Taburcu Oldu
Samsun'da düzenlenen bir sempozyumda canlı olarak yayınlanıp tip 2 şeker hastalığı ameliyat olan gazi sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

Samsun'da düzenlenen bir sempozyumda canlı olarak yayınlanıp tip 2 şeker hastalığı ameliyat olan gazi sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

Samsun'da 6 gün önce yapılan Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı ve Büyük Anadolu Hastaneleri'nin düzenlediği "Tip 2 Diyabet ve Metabolik Cerrahi Sempozyumu"nda akademisyenlerin sunumları sırasında sinevizyondan canlı olarak yayınlanan ve tip 2 şeker hastalığı ameliyatı olan 37 yaşındaki Gazi Arslan Şahin, sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

1999 yılında Kuzey Irak'ta mayına basması sonucu sağ ayağını kaybeden ve protez bacak ile yaşamını sürdüren 37 yaşındaki Gazi Arslan Şahin, 6 gün önce şeker hastalığından dolayı Büyük Anadolu Hastanesi'nde Genel Cerrahi Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Muzaffer Al gözetiminde ameliyat oldu. 10 yıldır şeker hastası ve son 1 yıldır da insülin kullanan Gazi Şahin, ameliyat sonrası insülin kullanmayı bırakarak şeker hastalığından kurtuldu.

"GAZİ'NİN KAN ŞEKERİ 120 SEVİYELERİNE İNDİ"

Hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al, "Tip 2 diyabet ve metabolik sendrom adlı Büyük Anadolu Hastanemizin organize ettiği sempozyum programında, 10 yıldır Tip 2 şeker hastası olan ve son 1 yıldır da insülin kullanan bir gazimize metabolik cerrahi yani "tip 2 şeker hastalığı ameliyatı" yaptık. Bugün ameliyatının dördüncü gününde gazimizin daha önceki kan şekerleri insülin kullanmasına rağmen 250-300 civarındayken, şu anda ameliyattan sonra herhangi bir insülin ve ilaç vermeden kan şekerleri ortalama 120 seviyesinde oldu. Yani gazimizin uzun yıllardır sıkıntı yaşadığı insülin ilaç ile kan şekerini kontrol edemediği diyabet hastalığında metabolik cerrahi ile biz gazimize tedavi sağlamış olduk. Bu hastalığımızın sırrı, ince bağırsağımızdadır. İnce bağırsağımızın son kısmında şeker hastalığına yol açan ve şeker hastası ya da tüm insanların pankreasındaki insülin salgılanan merkezi bizim ince bağırsak kaynaklı aktiflediğimiz hormonlar iyileştirmektedir. Böylelikle hastalarda insülin salgılanmasını arttırmakta ve hücrelerin sayısını arttırmaktadır. Bu da eksik olanın yerine konulduğu anda ince bağırsak kaynaklı hormonlarla şeker hastalığında iyileşme sağlamaktadır. Bu hormonlar ince bağırsağımızın daha çok son kısmında bulunan hormonlardır. Bu hormonları biz öne alarak erken aktiflenmesini sağlıyoruz. Böylelikle insülin salgısını arttıran hormonları devreye sokuyoruz. İnsülin direncini arttıran hormonların etkisini azaltarak hastalarımızı şeker hastalarında iyileşme sağlıyoruz" dedi.

Her hastada her sonucu almanın mümkün olamayabileceğini belirten Al, "Hastaların burada diyabetlerinin süresi, insülin depolarının sayısının ve varlığının durumu ile aktifiteleri de önemlidir. Genellikle çoğu hastada bu başarıyı sağlayabilmekteyiz. Bu başarı dünya genelinde ve bizde yüzde 90'ın üzerindedir. Yani yüzde 90 şeker hastalarımızda tam remisyon dediğimiz bu metabolik cerrahi olarak adlandırdığımız Tip 2 şeker hastalığı ameliyatı ile hastaların yüzde 90'ında ilaç ve insülin kullanmadan kan şekerlerinde kontrol sağlayabiliyoruz" diye konuştu.

"İNSÜLİNDEN KURTULDUĞUM İÇİN MUTLUYUM"

Ameliyat sonrası insülin kullanmadığını ifade eden 37 yaşındaki Gazi Arslan Şahin, "Ben 1999 yılında Kuzey Irak'ta mayına basma sonucu sağ ayağımı kaybettim ve Gazi oldum. 10 yıldır şeker hastasıyım. 9 yıldır ilaç kullanıyordum ve 1 yıldır da insülin kullanmaya başlamıştım. Bunun sonucunda Muzaffer hocamızın böyle bir operasyon yaptığını duydum ve ona güvenerek ameliyatımı oldum. Şuanda da herhangi bir ilaç ve insülin kullanmadan kan şekerlerimin normale dönmesiyle hastanede yatmaktayım. Ben 37 yaşındayım. İnsülin kullanıyordum. Şimdi insülin kullanmaktan kurtulduğum için çok mutluyum. Diğer şeker hastalarına da böyle bir operasyon geçirmelerini tavsiye ediyorum. " şeklinde konuştu.

Canlı Yayında Ameliyat Olan Gazi Taburcu Oldu

Canlı Yayında Ameliyat Olan Gazi Taburcu Oldu

Canlı Yayında Ameliyat Olan Gazi Taburcu Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim