• BIST 9548.09
  • Altın 2500.291
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.5676
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

Canlı leopar getirene sıfır otomobil

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Eruh ilçesinde düzenlenen 'Anadolu Leopar Projesi' kapsamında düzenlenen konferansta canlı leopar getirene sıfır model bir otomobil vereceğini vaat etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Siirt Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Eruh Kaymakamlığı tarafından düzenlenen konferansta konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Amcalar, Siirt'te leoparın en son 2010 yılında görüldüğünü belirterek, bu tarihten sonra doğanın korunması için çeşitli çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Aydın, leoparın bölgede turizmi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Siirt'in inanç turizmi noktasında canlandığını belirten Vali Aydın, "Siirt, Veysel Karani, İbrahim Hakkı Hazretleri ile inanç turizmi noktasında önemli bir noktaya ulaştı. Doğa turizmi açısından da Botan Vadisi ve buna benzer Gabar ve Çırav dağlarımız doğal hayatla Siirt'i doğa turizminde önemli bir yere ulaştıracağına inanıyorum. Bir leopar görüp, hocalara teslim ederek bunların yakalanıp korunmasını sağlayan vatandaşlarımıza Siirt Valiliği olarak sıfır kilometre otomobil vereceğimizi vaat ediyoruz" dedi.

Diyarbakır'da öldürülen leoparın Siirt'te yaşayan bir tür olduğunu belirten proje yürütücüsü ve biyolog Batur Argan ise, "Bu bölgede bu gün yaptığımız toplantıda leoparın önemini anlattık. Yerel halk bilinçsizce öldürdüğünden kendilerine öldürmemeleri için çağrıda bulunduk. Siirt'te en son 2010 yılında görülmüştü. 2013 yılında ise Diyarbakır'da öldürülen leoparın o bölgede yaşadığını tahmin ediyoruz. Siirt'te, Çirav ve Eruh bölgesinden giden bir leopar olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Siirt'te, Eruh'ta leoparın yaşadığına ve varlığının bulunduğuna dair izler mevcuttur" diye konuştu.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programda daha sonra proje yürütücüsü ve biyolog Batur Argan, sinevizyon eşliğinde bilgiler verdi. Program, soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim