• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Canlı bombanın ismi neden hatalı açıklandı?

Canlı bombanın ismi neden hatalı açıklandı?
İsmi Salih Neccar olarak açıklanan ve Ankara'yı kana bulayan teröristin, DNA eşleşmesi sonucunda Abdülbaki Sömer olduğu ortaya çıktı.

Van’dan Ankara’ya getirilen Musa Sömer isimli vatandaştan alınan DNA örneği ile olay yerinde bulunan vücut parçaları eşleştirildi. Ankara’yı kana bulayan eylemi gerçekleştiren ve adı hükümet  tarafından “YPG üyesi Salih Neccar” olarak açıklanan saldırganın, aslında Abdülbaki Sömer olduğu ortaya çıktı. Bu karışıklığın ise neden kaynakalandığı belli oldu.

İSMİNİ BİLEREK YANLIŞ SÖYLEMİŞ!

Yıllar önce Türkiye'den kaçarak PYD/PKK'ya katılan ve Kobani'de PYD saflarında savaştıktan sonra Türkiye'ye kanlı saldırıyı düzenlemek için gelen Abdülbaki Sömer’in, Türkiye’ye girip, Göç İdaresi’ne kendisini “Suriye uyruklu mülteci Salih Necar” olarak kaydettirdiği ve parmak izi verdiği ortaya çıktı. 

AİLESİ VAN'DA TAZİYE EVİ KURDU

Ankara'nın İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokağı'nda 17 Şubat'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında düzenlenen ve 28 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırı ile ilgili başlatılan soruşturmalar sürerken, Van'da ise taziye kuruldu.  

İntihar bombacısı Abdulbaki Sömer'in yakınları taziyeleri kabul ederken, ağabeyi Nuri Sömer de fotoğraftaki kişinin kardeşi olduğunu, konuyla ilgili babasnın da Ankara'ya çağrıldığını belirtti.

14 TUTUKLAMA KARARI

Soruşturma kapsamında, Kutbettin O. Adana'da, Metin A. Bolu'da, Tuncay U, Bülent T, Ersel Ç, Eren B, İzmir'de, Metin O, Abdülaziz A, Hayrettin T, Hüseyin K, Ahmet K. ve Muharrem C. Diyarbakır'da, Murat K, Hüseyin G, Serdar B, Mustafa B. İstanbul'da Tuncay A. Tekirdağ'da, Bahri D, Ankara'da Turgut K, Gaziantep'te, İsmail İ. Adapazarı'nda, Metin C. ise Düzce'de gözaltına alındıktan sonra hakim karşısına çıkarılmıştı. Ahmet Ç. ise emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı. Mahkemeye sevk edilen 21 şüpheliden Kutbettin O, Metin A, Muharrem C, Hüseyin K, Hayrettin T, Metin O, Bahri B, Ahmet K, Mustafa B, Turgut K, İsmail İ, Metin C, Hüseyin G. ve Murat K. tutuklanmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim