• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Çankırı’ya TCDD Müzesi kurulacak

Çankırı’ya TCDD Müzesi kurulacak
Çankırı'da kurulacak "TCDD Müzesi"nde demiryoluna ait eski objeler ve demiryolu çalışanlarının anıları sergilenecek.

Çankırı'da kurulacak "TCDD Müzesi"nde demiryoluna ait eski objeler ve demiryolu çalışanlarının anıları sergilenecek.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı'da TCDD'nin muhtelif kademelerinde çalışmış yaklaşık yüz emekli personel ile bir araya geldi. Toplantıda; şehrin yakın geçmişinde önemli bir yeri olan demiryolu çalışanlarının katkıları ile gerçekleşecek TCDD Müzesi hakkında istişare edildi.

Daha önce yanarak yok olma durumuna gelen cer atölyesi, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in girişimleri ile uygulama projesi hazırlık çalışmaları devam eden TCDD Dönüşüm Projesi içerisinde aslına uygun bir şekilde yapılandırılarak açık ve kapalı müze olarak kullanılacak. Çankırı'da kurulacak Demiryolu Müzesinde demiryoluna ait eski objeler ve demiryolu personelinin yaşadığı anılar yer alacak.

Toplantıda, yaşları 60 ila 90 aralığında olan emekli personelin demiryolunun dünü ve bugününü anlatan anıları da kayıt altına alındı. Her birinin kendi iş sahasında yaşadıkları ilginç olaylar dikkatle dinlendi. Anıların anlatılarak kayıt altına alınma çalışmaları önümüzdeki süreçte de devam edeceği bildirildi.

"Çankırı'nın birçok insanının kursağında demiryolunun ekmeği vardır" diyerek konuşmasına giriş yapan Başkan Dinç, "Rahmetli babam da demiryolu çalışanıydı. Babama sefer tası ile çok yemek taşıdım. Biz de kara trenden, demiryolundan gelen ekmekle büyüdük. Şimdi de bu şehrin Belediye Başkanı olarak bu konuda da vefamı göstermek istiyorum. Demiryolu bu şehrin hafızasıdır. Demiryolu, Çankırı'nın varoluş hikâyesinde çok önemli bir parçadır. Bu hikâyeyi yaşatmak ise bir demiryolu çalışanının çocuğuna düşerdi. Ben de bu hikâyeyi sizlerin sayesinde layığı ile yaşatacağım" diye konuştu.

Çankırı’ya TCDD Müzesi kurulacak

Çankırı’ya TCDD Müzesi kurulacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim