• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Çankırı’ya 77 Milyonluk Yatırım

Çankırı’ya 77 Milyonluk Yatırım
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli yatırımların açılış ve temel atma törenine katılmak için Çankırı'ya geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli yatırımların açılış ve temel atma törenine katılmak için Çankırı'ya geldi.

Belediye meydanında düzenlenen açılışta konuşan Eroğlu, Bakanlığa bağlı kuruluşlarca tamamlanan 77 milyon lira yatırım bedelli 15 tesisin temelini atmak ve açılışını gerçekleştirmek için Çankırı'ya geldiklerini ifade ederek, kentte 77 milyon lira yatırım bedeline sahip 18 müjdeyi açıkladı.

Bakanlığın gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Eroğlu, Türkiye'nin son 12 yılda her alanda büyüdüğü ve geliştiğini, bakanlık olarak gerçekleştirdikleri yatırımla ülkenin kalkınmasına katkı yaptıklarını vurguladı.

DSİ Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde İstanbul'daki adalara denizin altında su götürdüklerini hatırlatan Eroğlu, "O dönem Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı olan Çankırılı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya hocamın fikirleri doğrultusunda bu işi başarmıştık. Sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de denizin 250 metre altında içme suyu götürdük. Kıbrıs'a su götürdük ama başımıza iş açtık. Şimdi ismini duymadığım Afrika'daki bazı adalar da bizden su istiyor" diye konuştu.

DSİ tarafından inşa edilecek Şabanözü Kutluşlar Barajı, Korgun Karatekin Barajı, Korgun Yolkaya Barajı, OrtaKalfat Göleti Sulaması, Yukarıöz Göleti Sulaması, Güldürcek Barajı Havzası Atıksu Tesisi ile 3 taşkın koruma tesisi, DKMP tarafından yapılacak kadın çayırı Tabiat Parkı idare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi ve 7 orman köşkünün temelini atan Bakan Eroğlu, DSİ tarafından inşa edilen Eldivan Ekinne Göleti Sulaması ve 2 taşkın koruma tesisini hizmete açtı.

Eroğlu, Çankırı'ya 15 bin dut ağacı sözü verirken, çeşitli ağaçlandırma ve ormancılık projelerini anlattı.

"Çankırı, Ankara'nın mesire alanı olacak" diyen Bakan Eroğlu, Çankırı'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun ayrı bir önem gösterdiğini kaydetti.

Programda konuşan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da Şırnak'ta terör örgütüne yönelik operasyonda Astubay Kıdemli Çavuş Serdal Candan Uyanık'ın şehit düştüğünü hatırlattı. Terör örgütlerinin amacına ulaşamayacağını ifade eden Özcan, "Sizden isteğim bu kahpeleri unutmamanızdır" dedi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de Çankırı'ya en çok yatırım yapan bakanlığın Orman ve Su İşleri Bakanlığı olduğunu hatırlatarak, Bakan Eroğlu'na Çankırılılar adına teşekkür etti.

Program sonunda müteahhitlerle sözleşme imzalandı, temsili açılışlar yapıldı. Törene Orman ve Su İşleri Bakanlığı bürokratları ile milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammed Emin Akbaşoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Çankırı’ya 77 Milyonluk Yatırım

Çankırı’ya 77 Milyonluk Yatırım

Çankırı’ya 77 Milyonluk Yatırım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim