• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Çankırılılar: Havamız temiz olduğu kadar insanlarımız da temizdir

Çankırılılar: Havamız temiz olduğu kadar insanlarımız da temizdir
Temiz Hava Hakkı Platformu'nun, Türkiye'de hava kirliliği ile ilgili hazırladığı rapora göre Dünya Sağlık Örgütü'nün limitlerine uygun 81 il içinde...

Temiz Hava Hakkı Platformu'nun, Türkiye'de hava kirliliği ile ilgili hazırladığı rapora göre Dünya Sağlık Örgütü'nün limitlerine uygun 81 il içinde tek il Çankırı oldu. Raporda havası en kirli iller ise Aksaray, Ağrı ve Muş olarak belirlendi.

Çankırılılar, yapılan araştırmadan memnun olduklarını belirtirken, havaları kadar şehrin insanlarının da temiz olduğuna işaret ettiler. Çankırı'da terzi esnaflarından Kamil Gökçe," Çankırımızın havası eskilere göre daha güzel. Eskiden hava kirli oluyordu. Kanser hastalıkları çoğalırdı ama şimdi öyle değil. Doğalgaza geçeli hava çok temiz. Çankırı'da bunu gerektiriyordu. Çankırımızın en temiz havaya sahip olmasından dolayı gurur duyuyoruz." dedi.

İmaret esnaflarından Ahmet Çakmak da "Çankırımızın havası 81 ilde birinci olmuştur. Son yıllara göre hava kirliliği azaldı. Kömür yakıtları az, buna bağlı olarak da hava kirliliği azdır." diye konuştu.

Taksici Celal Çifçi ise şunları ifade etti: "Çankırımızın son 10 sene içinde yolu, havası temiz. Çok yerlere bakarak temiziz. Doğalgazın gelmesiyle baca kirlilikleri bitti. Daha güzel bir havaya sahip olduk. Maddi açıdan da karlıyız. Soba dumanı azaldı. Eskiden bacalardan kurum yağıyordu. Sabahları arabaların üstü hep kurum pisliği oluyordu. Şimdi onlardan kurtulduk. Yüzde 80 oranında kömür bitti. Çok yerlere bakarak biz iyiyiz."

Tabakhane Mahallesi Muhtarı Adnan Özkan da Çankırı'nın havası güzel olduğu gibi insanlarının da çok temiz olduğuna dikkat çekerek, "Çankırımızla, memleketimizle gurur duyuyoruz. Çok memnunuz. Yapana da yaptırandan da Allah razı olsun." diye ifade etti.

Alibey Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kabalı ise Çankırı'nın havasının doğalgazın gelmesiyle güzelleştiğini belirterek, "Havamız güzelleşti. Kömür isleri gitti. Çok güzel şeyler oldu." şeklinde konuştu.

Cihan

Çankırılılar: Havamız temiz olduğu kadar insanlarımız da temizdir

Çankırılılar: Havamız temiz olduğu kadar insanlarımız da temizdir

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim