• BIST 9079.97
  • Altın 2322.937
  • Dolar 32.3951
  • Euro 34.9128
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çankırı’lı Gaziler Yıllar Sonra Kıbrıs’ta

Çankırı’lı Gaziler Yıllar Sonra Kıbrıs’ta
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'na katılan Çankırılı gazilerden bir kafileyi savaştıkları topraklara gönderdi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'na katılan Çankırılı gazilerden bir kafileyi savaştıkları topraklara gönderdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne düzenlenen gezi ile Çankırılı gazilerden oluşan kafile, 41 yıl sonra savaştıkları toprakları görerek anılarını tazeledi. Geziye, Çankırı Belediyesi'ni temsilen Belediye Meclis Üyesi Canay Ulucan beraberinde, Çankırı Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik, 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı'nda görev alan ve çatışmalar esnasında yaralanan 26 Çankırılı gazi ile bir Kore Gazisi katıldı.

Yavru Vatan Kıbrıs'ta savaştıkları yerleri yeniden gören Kahraman Gaziler; Karaoğlanoğlu Şehitliği, İndirme Plajı, Yüzbaşı Şehit Cengiz Topel Anıtı, Özgürlük Anıtı, Boğaz Şehitliği, Barbarlık Müzesi ve Girne Kalesi'ni gezdi. Resmi ziyaretlerde de bulunan gaziler, Meclis Başkanı Sibel Siber'i, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt'u, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Kurmay Albay Fatih Yarımbaş'ı ziyaret ederek Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in selamları eşliğinde hediyeleri takdim etti. Korgeneral İlyas Bozkurt tarafından ise Başkan Dinç'e verilmek üzere plaket takdim edildi.

Gaziler, Çankırılı heyeti karşılayan ve Çankırı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyona büyük bir özveri ile yardımcı olan Kamu İşçileri Sendika Başkanı Sami Diler'e de teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Heyet, ilgisi ve desteğinden dolayı fahri hemşerileri Sami Diler'e teşekkür ederek hemşerilerini en yakın zamanda Çankırı'da ağırlamak istediklerini belirtti.

GAZİLERDEN BAŞBAKAN KALYONCU'YA ZİYARET

Çankırılı Kıbrıs gazilerinden oluşan heyet, Başbakan Ömer Kalyoncu'yu makamında ziyaret etti. Başbakan Ömer Kalyoncu, kabulde yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek 1974'de Kıbrıs Türk halkının can güvenliğinin sağlanması konusunda verilmiş mücadelede yer alanlara teşekkürlerini sunarken şehit düşenlere de Allahtan rahmet diledi. Başbakan Kalyoncu, "Türk halkını seviyoruz. Adaya barış getirilmesinde Türkiye'nin büyük katkısı var. Gazilerimizi ve şehitlerimizi unutmadık." ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Kafile, şehitlik ziyaretlerinde Kıbrıs Barış Harekâtı'nda şehit düşen Çankırılı askerleri de ziyaret etti. Kabirleri başında arkadaşları için dualar eden gaziler, gözyaşlarını tutamadı. Geziye katılan Kore Gazisi de, daha 20 yaşındayken şehitler arasına katılan yeğeni için gözyaşı akıttı, dualar etti.

90 GAZİ KIBRIS GEZİSİNE KATILDI

3. kafilenin de Yavru Vatana gitmesi ile birlikte Belediye Başkanı İrfan Dinç, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'na katılan Çankırılı 90 Gaziye savaştıkları toprakları görme imkânı sundu.

Kore Gazisi Babası Mevlüt Dinç'in övünç madalyasını taşıyan Başkan Dinç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne düzenlediği geziler sayesinde gazilere dönemin ruhunu yeniden yaşattı. Savaştıkları toprakları yeniden görmenin hazzını yaşayan Kahraman Gaziler, kaybettikleri arkadaşları ve tüm şehitler için dua ettiklerini de belirterek 41 yıl önceki heyecanı tekrar yaşattığı ve gaziler için ayrı bir hassasiyet gösterdiği için Dinç'e teşekkür ettiler.

Çankırı’lı Gaziler Yıllar Sonra Kıbrıs’ta

Çankırı’lı Gaziler Yıllar Sonra Kıbrıs’ta

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim