• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Çankırılı çocuklar kütüphane trenle dünyayı dolaşıyor

Çankırılı çocuklar kütüphane trenle dünyayı dolaşıyor
Çankırı Belediyesi'nin farklı projelerinden Tren Kütüphane'nin keyfini çocuklar çıkartıyor.

Çankırı Belediyesi'nin farklı projelerinden Tren Kütüphane'nin keyfini çocuklar çıkartıyor. Tren Kütüphane'ye akın akın gelen çocuklar, kütüphanedeki onlarca kitapla adeta dünyayı dolaşıyor.

Çankırı'da yaşayan çocuklar, öğretmenleri eşliğinde geldikleri kütüphanenin 110 yıllık serüvenini öğrendikten sonra tren kompartımanlarında kitap okumanın keyfini yaşıyor. Çocuklar, yaşlarına uygun onlarca kitap sayesinde bir tren kompartımanından yemyeşil tarlaların, çorak bozkırların, ıssız köy yollarının içinden kıvrıla kıvrıla geçerek başka dünyalara açılıyor.

Tren Kütüphaneyi gördüklerinde çok heyecanlanan çocuklar, kitap okumadan önce lokomotifi inceliyor. Belediye görevlileri tarafından trenin tarihi geçmişi hakkında bilgi verildikten sonra ziyaretçi minikler, makinist kabinine de çıkıyor. Çocuklar, Tren Kütüphane'nin kendilerine sunduğu kitapları seçmekte zorlanırken okudukları kitapları birbirleriyle de paylaşıyor.

Kitap okumayı artık daha çok sevdiklerini dile getiren çocuklar, memnuniyetlerini Belediye Başkanı İrfan Dinç'e teşekkür ederek bildiriyor: "Tren Kütüphane'yi çok sevdik. Kitapları çok beğendik. Okumayı çok seviyoruz. Başkan amcama çok teşekkür ederiz."

Tren Kütüphane, tasarım, kafeterya ve çevre düzeni açısından da kitapseverlere büyük rahatlık sağlıyor. Kütüphaneyi miniklerin yanı sıra büyükler de çalışma ve araştırma ortamı olarak kullanıyor. Ziyaretçilerinden 41 yıllık öğretmen Osman Yerli çekici mekanların kitap okuma alışkanlığını olumlu yönde etkilediğini söylüyor. Yerli, "Çocuklarımıza kitap oku demekle kitap okumuyorlar. Kitap okumak için böyle orijinal, dikkatlerini çekecek mekânların hazırlanması lazım. Buradaki ortamı çok beğendim, öğrencilerimizin de dikkatini çekti. Özellikle ortam, çocukların kitap okumasına çok uygun. Çocukların seviyelerine uygun kitapların bulunması da çok daha cazip ve güzel. Ben inanıyorum ki çocuklar, aileleri ile birlikte yeniden, istekle buraya gelmek isteyecekler. Bu hizmetlerin devamını bekliyoruz." dedi.Cihan

Çankırılı çocuklar kütüphane trenle dünyayı dolaşıyor

Çankırılı çocuklar kütüphane trenle dünyayı dolaşıyor

Çankırılı çocuklar kütüphane trenle dünyayı dolaşıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim