• BIST 9782.46
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Çankırı’daki Gazeteciler 3. Sergilerini Açtı

Çankırı’daki Gazeteciler 3. Sergilerini Açtı
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Çankırı Çalışan Gazeteciler Derneğinin birlikte düzenlediği "Çankırı'ya Bir de Buradan Bakın 3. Fotoğraf...

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Çankırı Çalışan Gazeteciler Derneğinin birlikte düzenlediği "Çankırı'ya Bir de Buradan Bakın 3. Fotoğraf Sergisi" dün 100.Yıl Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı. Sergide, Çalışan Gazeteciler Derneği üyelerinin fotoğrafları sergilendi.

Sergi açılışı öncesi konuşma yapan Çankırı Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Özgür Alantor, "Çankırı'nın ırmağı, çeltiği, tuzu, haberlerin arka planlarında kalan birçoğumuzun gördüğü ama fark etmediği ya da göremediğimiz fotoğrafların olduğu bir sergi. Bu sergide 19 arkadaşımızın 60 fotoğrafı var. Umarım beğenirsiniz" dedi.

Alantor, serginin açılmasında katkısı olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne de teşekkürlerini iletti.

Vali Vahdettin Özcan ise "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü geçtiğimiz gün birlikte kutladık. Bugünde devamı niteliğinde sayılacak fotoğraf sergisini açıyoruz. 2016 yılı hem çalışan gazetecilerimize hem Çankırı'mıza hem ülkemize sağlık getirsin" ifadelerine yer verdi.

Gazetecilik mesleğinin çok önemli bir görev olduğunu ifade eden Vali Özcan, Gazeteciliğin, modern dünyada, modern yönetimde kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi yönünde çok önemli bir meslek olduğunun altını çizdi.

Vali Özcan, Çankırı'daki çalışan gazetecilerden çok memnun olduğunu söyleyerek, "Çankırı'daki yerel basınımızla birlikte çalışmaktan çok memnunum. Sizlerle gurur duyuyorum. Eleştiri hakkını aydınlatma hakkını olabildiğince özgür şekilde kullanmak bu ortamı oluşturmak da bizim görevimiz. Kamuoyunun da bilgilendirilmesi aracı da sizlersiniz. Bir anlamda kamunun denetim gücüsünüz" değerlendirmesinde bulundu.

Vali Özcan son olarak serginin açılmasında emeği geçen Gazetecileri ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerini kutladı.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Özgür Alantor tarafından kesildi.

Sergiye Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, daire amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

19 gazeteci tarafından oluşturulan 60 eser 1 hafta boyunca 100.Yıl Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergilenecek.

Çankırı’daki Gazeteciler 3. Sergilerini Açtı

Çankırı’daki Gazeteciler 3. Sergilerini Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim