• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çankırı'da 'Tren Kütüphane' açıldı

Çankırı'da 'Tren Kütüphane' açıldı
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından Tren Kütüphane'ye dönüştürülen 110 yıllık...

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından Tren Kütüphane'ye dönüştürülen 110 yıllık tarihi lokomotifin açılışını gerçekleştirdi.

Çankırı Belediyesi tarafından "Çankırı, Kütüphaneler Şehri Oluyor" sloganı ile başlatılan Uçak, Tren, Gemi Kütüphaneleri projelerinden ilki olan Tren Kütüphane'nin açılışı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu, Hüseyin Filiz ile bürokratlar ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve değişik mekanlarda kitap okumayı sevdirmek amacıyla başlatılan ve çocuklar tarafından da büyük ilgi gören çalışmalardan biri olan Tren Kütüphane, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Programın açılışında konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmayı ve okumayı sevdirmeyi amaçlayan özgün projeleri hayata geçirmeye başlayarak dijital çağın olumsuzlukları karşısında çocukları korumayı amaçladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Dinç, şu ifadeleri kullandı: "İçinde bulunduğumuz Kütüphaneler Haftası'nda Tren Kütüphanemizin açılışını yapıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çağımız dijital devrimi yaşıyor. Dijital devrimin en büyük kurbanı ise sevgili yavrularımız. Bizim yavrularımıza geçmişindeki büyük medeniyetin farkında olarak yetişmeleri için ortamlar hazırlamamız lazım. Onlara Fatih'in torunları olduğunu hissettirmemiz lazım. Onun için de okumaları kendilerini geliştirmeleri lazım. Bu tür farklı mekanları çocukların zevkle gelip kitap okuyacağı ortamlar haline getiriyoruz. Bugün tren kütüphanesini yavrularımızın hizmetine sunuyoruz, yakın bir zamanda da uçak kütüphanemizi ardından da gemi kütüphanemizi açacağız."

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ise yaşanan terör olaylarının Türkiye'nin gelişimini engellemeye yönelik olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Türkiye'nin en büyük derdi terör belası, terör belası dediğimiz şey bilgisizlikten cehaletten geldiğini biliyoruz. Bir tarafta kütüphaneler yapan, eğitime yatırım yapan bir anlayış var. Bu kütüphanelerden yararlanacak çocuklarımız yarın bu medeniyetin değerleri içinde yetişecek ve bu ülkenin milletvekilleri, bakanları, bakan yardımcıları valileri olacak. Diğer tarafta okul yakan derslikleri yakan, bizim yaptığımız yolları perişan eden, hava yollarını bombalayan, kitapları yakanlar, en önemlisi Kuran-ı Kerimleri yakan, camileri yakanların nesilleri savrulup gidecek. Aramızdaki fark bu."

1906 yılında Prusya'da yapılarak Osmanlı Devleti'ne satılan lokomotif, ömrünü tamamlamasının ardından TCDD'nin hangarına çekilmişti. Belediye Başkanı İrfan Dinç'in kütüphaneler projesi ile kütüphaneye döndürülen tarihi lokomotif, açılışının ardından İstasyon Kavşağı mevkinde Çankırılı çocuklarla buluşacak.Cihan

Çankırı'da 'Tren Kütüphane' açıldı

Çankırı'da 'Tren Kütüphane' açıldı

Çankırı'da 'Tren Kütüphane' açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim