• BIST 9548.09
  • Altın 2496.58
  • Dolar 32.4885
  • Euro 34.5446
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Çankırı’da Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenlendi

Çankırı’da Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenlendi
Çankırı'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, Sarıkamış şehitlerini anma programı kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

Çankırı'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, Sarıkamış şehitlerini anma programı kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Gençlik Merkezi önünde başlayan anma programı, Anıt Alanı'na kadar yapılan yürüyüşün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi. Yürüyüş sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Vali Hamdi Bilge Aktaş, "Sarıkamış için çok şey söylenebilir ama bunu söylerken insanın boğazına bir şeyler diziliveriyor. Sarıkamış büyük bir dramdır. Aynı zamanda kahramanlık destanıdır. İsimsiz birçok kahraman orada yatıyor. İnsanların birçoğu hastaneye iğne vurulmaya bile gitmeye korkar ama vatan için dini, devleti için bir sorun ortaya çıktığında seve seve canını verir. Bunun örneklerini birçok defa gördük. Böyle bir toplumun fertleriyiz. Sarıkamış ruhu hala içimizde yaşıyor ve yaşamaya devam edecek. Çankırı'nın kahraman evlatlarından Sarıkamış'a saygılar, sevgiler gönderiyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ekrem Gerginci de şunları söyledi:

"103 yıl önce 22 Aralık 1914'te Sarıkamış'ta vatanını müdafaa için şehit olan askerlerimizi bugün burada Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak andık. Şehitlerimizi bundan önce hiç unutmadık ve bundan sonra da unutmayacağız. Vatanımızı, milletimizi zapt etmek isteyen kimseye hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz, şehitlerimizi de hiçbir zaman unutmayacağız. Yürüyüşümüze katılan herkese de teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Yürüyüşe, Vali Hamdi Bilge Aktaş, Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Bozkurt, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Daire Müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim