• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Çankırı’da milyonların harcandığı kamu yatırımı çökmek üzere

Çankırı’da milyonların harcandığı kamu yatırımı çökmek üzere
Çankırı'da yapımı 10 yıl süren ve 2011 yılı Tıp Bayramı'nda açılışı gerçekleştirilen Devlet Hastanesi temelindeki sıkıntılar nedeniyle tehlike...

Çankırı'da yapımı 10 yıl süren ve 2011 yılı Tıp Bayramı'nda açılışı gerçekleştirilen Devlet Hastanesi temelindeki sıkıntılar nedeniyle tehlike arz ediyor. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın açılışında "5 yıldızlı otel" olarak adlandırdığı hastanede sorunlar bitmek bilmiyor.

10 yılda yapımı tamamlanan Kırkevler Çankırı Devlet Hastanesi'nde yaşanan sorunlar devam ederken yanına 14 milyon TL'ye mal olan bir ek bina daha yapıldı. Hastanede yaşanan sıkıntılardan dolayı milyonların harcandığı Yeni Devlet Hastanesi'nin taşınması söz konusu, birçok basın toplantısında da hastane konusu gündeme geldi. Mevcut hastanenin durumu nedeniyle yeni bir hastane yapımının planlandığı ve yer bakıldığı basına da yansıdı.

ASANSÖR ÇALIŞMADI BİR KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Geçici kabulü yapılmayan devlet hastanesinde asansör çalışmadığı için bir kişi hayatını kaybetmişti. Asansörlerin düzgün çalışmamasından dolayı mağdur olan hastalar tepki göstermiş, bir televizyon kanalı asansör çalışmadığı için bir kişinin hayatını kaybettiğini haber yapmıştı. Olay şöyle aktarılmıştı: "Çankırı Devlet Hastanesi'nde asansör bozulunca 63 yaşındaki adam hayatını kaybetti. Hastaneye karın ağrısı şikayeti ile giden Satılmış Kaya'nın yoğun bakıma götürülmesi gerekiyordu 3 dakikalık mesafe asansörlerin çalışmamasından dolayı tam 45 dakikada katedildi. Durumu kötüleşen yaşlı adamı ailesi merdivenlerden yatağıyla birlikte taşıdı. Asansör kısa bir süre çalışınca hasta yakınları asansörü kullanmak istedi, bu defa da hasta asansör içindeyken bozulunca dakikalarca içeride mahsur kaldı. Sonunda yoğun bakıma getirilen hasta hayatını kaybetmişti."

YENİ HASTANE YERİ ARAYIŞI İÇERİSİNE GİRİLDİ

Vali Vahdettin Özcan, yeni hastane ile ilgili sorulan soru üzerine şu ifadeleri kullanmıştı: "Çankırı Devlet Hastanesi için 5 -6 alternatif var. En uygun yer için çalışmalar sürüyor. Sağlık Bakanlığı Yatırım Hizmetleri'nden bir teknik ekip gelecek, hastane binalarımızda incelemelerde bulunacak. Yer konusunda İl Sağlık Müdürümüz ve Defterdarımız birtakım çalışmalar yaptı. Çalışmalar bana sunulacak ve bir bakacağım. Yaklaşık 15 gün içerisinde Sağlık Bakanı'mızdan bir randevu alacağız ve 2016 yılı yatırım programına en azından proje ihalesini aldırırız."

Çankırı’da milyonların harcandığı kamu yatırımı çökmek üzere

Çankırı’da milyonların harcandığı kamu yatırımı çökmek üzere

Çankırı’da milyonların harcandığı kamu yatırımı çökmek üzere

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim