• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Çankırı'da MHP'den 'hayırsever' tepkisi

Çankırı'da MHP'den 'hayırsever' tepkisi
Çankırı İl Genel Meclisi'nde 2016 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetleri'nde görev yapmak için belirlenen isimlerin AK Parti...

Çankırı İl Genel Meclisi'nde 2016 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetleri'nde görev yapmak için belirlenen isimlerin AK Parti tarafından belirlendiği gerekçesiyle MHP'li üyeler tepki gösterdi.

İlçelerde görev yapacak hayırsever vatandaşların teklif edilen isimlerinin okunmasından sonra söz alan MHP Grup Başkanvekili Tevfik Rüştü Özgür, isimlerinin belirlenmesi noktasında geçen yıl da aynı süreci yaşadıklarını, MHP grubunun sürece geç dahil olmasından dolayı sadece AK Parti grubundaki üyelerin belirlediği isimlerin çıktığını kaydetti. Özgün şunları dile getirdi: "Bu yıl seçimin aynı şekilde olmayacağı kanaatindeydik. Netice itibari ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na hayırsever vatandaşların seçilmesi. İsimlerin şu veya bu olması, siyasi bir görüşünün olmaması noktasında hemfikiriz. Bizim grubumuz adına merkez ilçede herhangi bir talebimiz olmadı. Bir ilçemizde arkadaşlarımız kendi aralarında uyumlu şekilde isimleri belirlediler. Üç ilçemizde üçer tane hayırsever vatandaş ismi belirleme durumu vardı. Bizim talebimiz sadece üç isimden bir tanesinin bizim grubumuzdan arkadaşların verdiği isimler olması yönündeydi. Okunan listede bunun dikkate alınmadığını gördük. Vali Bey'de ifade ettiği gibi uyum içinde çalışan AK Parti ve MHP grupları var. Şu ana kadar biz gelen öneri ve teklifler noktasında Çankırı'nın yararına olan her konuda elimizden gelen her desteği grup olarak verdik. Sayı olarak yetersiz olabiliriz ama "benim dediğim" olur şeklinde algılanmaması lazım. Muhalefetin olması ve görüşlerinin alınması demokrasinin gereği. Bizim görüşümüzün dikkate alınmadığından dolayı bu oylamaya katılmamayı uygun gördük."

İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker ise "Meclis başkanı olarak bir hakkı teslim etmek istiyorum. MHP grubumuz 2 yıldır çalışmalarımıza uyum gösterdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Liste konusunda bazı aksaklıklar oldu. Liste bu şekilde oluştu. Sizin de bu listeye katılmamamızı saygı ile karşılıyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim