• BIST 9524.59
  • Altın 2489.694
  • Dolar 32.4917
  • Euro 34.7623
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Çankırı’da ’Medeniyet Fikri Ve Eğitim Tasavvuru’ Konulu Konferans

Çankırı’da ’Medeniyet Fikri Ve Eğitim Tasavvuru’ Konulu Konferans
Çankırı Belediyesi ve Genç Memur-Sen tarafından "Medeniyet Fikri ve Eğitim Tasavvuru" konulu konferans düzenlendi.

Çankırı Belediyesi ve Genç Memur-Sen tarafından "Medeniyet Fikri ve Eğitim Tasavvuru" konulu konferans düzenlendi. Düzelenen konferansta, ünlü yazar Yusuf Kaplan konuşmacı olarak yer aldı.

Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boz, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu ile siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, memurlar ve öğrenciler katıldı.

Medeniyet kavramlarının ve altında yatan fikirlerin anlatıldığı konferansta konuşmalarını yapan ünlü yazar Yusuf Kaplan, Medeniyetin tüm insanlığın mayasını oluşturduğunu söyledi. Medeniyetinden uzaklaşan toplumların sömürülmeye ve çökmeye mahkum olduğunu ifade eden Kaplan, tarihi olaylardan verdiği örneklerle bu tezini savundu.

Konferansta eğitim konularına da değinen Yusuf Kaplan, Türkiyenin en önemli sorununun eğitim sorunu olduğunu belirtti. Eğitim meselesinin acil olarak çözüme kavuşturulması gerektiğinin altını çizen Kaplan, "Önümüzdeki on yıl içerisinde gelecek yüz yılın tohumlarını ekemezsek bu iş bitmiştir. Çünkü gelecek Türkiye'den umutlu. İnsanlar bize bakıyor, bizi bekliyorlar. O yüzden gelecek on yıl içerisinde eğitimde, kültürde, medyada genç beyinler yetiştirmede bir şeyler yapamazsak, düşmanların beklediği fırsatları onlara sunmuş oluruz. Bakın burada şunu ifade etmek istiyorum. Tarih önce dalga kırmı sürecidir, daha sonra dalga kurma sürecidir. Yani önce hakikatin önündeki çakıl taşlarını temizleyeceksiniz ki, geleceğin yapı taşlarını döşerken önünüze engeller çıkmasın" ifadelerini kullandı.

Bilim ile ilim arasında büyük bir farklılık olduğu söyleyen Kaplan, "İnsanlar yalan yanlış anlatılanlarla bilim ile ilimi birbirine karıştırıyorlar malesef. Oysa ki ikisi çok ayrı kavramlar. Bilim batı dünyasının geliştirdikleri ve ona inanarak ortaya attıkları bir teoridir. Sadece bilimle eğitim olmaz. Bilim, hakikati teslim alma çabası iken; ilim, hakikate teslim olma çabasıdır. Bu ikisi arasındaki farkı çok iyi anlamamız gerekir. Batılı seküler eğitim sistemi sadece bilgilendirmeye dayalıdır. Çok önemli bir şey ifade etmek istiyorum burada, bakın Batı uygarlıklarının varlık fikri yani, ontolojisi yoktur. Sadece kuru bilgilendirmeye dayalıdır. Batıdan gelen eğitim sistemi insana sadece bilgi verir. Dolayısıyla sadece bilgilendirmeye dayalı bir eğitim sisteminin bizi götüreceği yer yine Batı dünyasıdır. İnsanlığın sorunu herşeyi bilememek değil, artık insanlar herşeyi bir şekilde biliyor. Önemli olan bildiklerini anlayabilmek" şeklinde sözlerini tamamladı.

Ünlü yazar Yusuf Kaplan konuşmalarının ardından genç nesilleri aydınlatmak ve onlara var gücü ile hizmet etme çabasında olan Belediye Başkan Dinç'e teşekkür etti.

Programın sonunda Yusuf Kaplan'a Çankırı Genç Memur Sen Başkanı Mehmet Akif Demirelli tarafından tuz lamba hediye edildi.

Çankırı’da ’Medeniyet Fikri Ve Eğitim Tasavvuru’ Konulu Konferans

Çankırı’da ’Medeniyet Fikri Ve Eğitim Tasavvuru’ Konulu Konferans

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim