• BIST 9687.5
  • Altın 2501.693
  • Dolar 32.5898
  • Euro 34.8621
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Çankırı Liderlik Akademisi Projesi Start Aldı

Çankırı Liderlik Akademisi Projesi Start Aldı
Çankırı Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde geliştirilen "Çankırı Liderlik Akademisi Projesi" kapsamında seçilen liderlik potansiyeli...

Çankırı Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde geliştirilen "Çankırı Liderlik Akademisi Projesi" kapsamında seçilen liderlik potansiyeli güçlü öğrenciler geleceğin liderleri olarak hayata hazırlanacak.

"Çankırı Liderlik Akademisi Projesi"nin tanıtım toplantısı, Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, öğrenciler, veliler ve okul müdürleri katıldı.

Okul idarecileri ve rehber öğretmenler tarafından 9. ve 10. sınıf öğrencilerine tanıtılan proje kapsamında projede yer almak isteyen 142 öğrenci ile yapılan mülakatlar sonucu başarılı olan 25 öğrenci ile proje faaliyetleri yürütülecek. Liderlik özellikleri güçlü 25 öğrenci, proje kapsamında; liderlik, kendini keşfetme ve özgüven, girişimcilik, etkili iletişim ve beden dili, etkili konuşma ve sunum teknikleri, zaman yönetimi ve motivasyon, takım çalışması ve liderin rolü, çatışma ve problem çözme becerileri, etik ve ahlaki değerler, yaratıcılık inovasyon gibi konularda uzmanlarından eğitim alacak. Başlatılan proje ile liderlik potansiyeli güçlü, geleceğe yön verecek yeni liderlerin Çankırı'dan çıkartılması amaçlanıyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, projenin Mart 2016 ile Haziran 2017 tarihleri arasında uygulanacağını, verimlilik değerlendirmelerinin ardından ilk ve orta dereceli okullarda da uygulamak istediklerini belirtti. Yazıcı, bugünkü dünyayı etkilemiş ecdadın torunları olarak geleceğin liderlerini yetişmek için böyle bir proje başlattıklarını ifade etti.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, geleceğin lider adaylarına liderlik konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Başkan Dinç, öğrencilere, örnek lider tanımı için kendi tarihsel süreçlerine bakmalarının yeterli olacağını söyledi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, sözlerini "Belediye Başkanı, Vali olabilirsiniz ama lider olamazsınız." diyerek bitirdi.

Vali Vahdettin Özcan ise geleceğin lider adayı gençlerine başarılar diledi.

Projenin tanıtım toplantısı sonunda protokol, Çankırı'nın güçlü lider adayı gençleri ile sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim