• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Çankırı Karatekin Üniversitesine bayan rektör atandı

Çankırı Karatekin Üniversitesine bayan rektör atandı
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında yapılan makam devir teslim törenlerinde Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü...

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında yapılan makam devir teslim törenlerinde Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş koltuğunu Karatekin ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Eylül Şenay Songür'e devretti.

Okul Müdür Yardımcısı Ayşe Çolakoğlu ve matematik öğretmeni Yasin Torlak'ın nezaretinde Rektörlük makamını devralan Eylül Şenay Songür'e sınıf arkadaşları Çağrı Yıldız ve Nisa Nur Doğan'da eşlik etti.

Günün anısına Rektör Savaş'a çiçek takdim eden temsili Rektör Eylül Şenay Songür, makamı devraldıktan sonra Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Uluyazı Kampüsü ile ilgili Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'tan bilgi aldı.

Daha sonra, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'la telefon ile görüşen temsili Rektör Eylül Şenay Songür Çankırı Valiliğinin Çankırı Karatekin Üniversitesine yaptığı yardımlar ve çalışmalar ile ilgili bilgi alarak öğrencilerin barınma sorunlarının giderilmesi için yardım talep etti.

Vali Özcan Çankırı Valiliği olarak üniversite ile çok yakın çalışmalar içerisinde olduklarını ve barınma sorununun giderilmesi için bir yıl içerisinde yaklaşık 2 bin kişilik bir yatak kapasitesi ürettiklerini ve önümüzdeki yılda özel teşebbüsler ile yatak kapasitesi sayısının 5 binin üzerine çıkacağını söyledi.

Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ise makamını geleceğin teminatı ve yöneticisi çocuklara devretmekten son derece mutlu olduğunu ifade ederek, "Bizim tüm çaba ve gayretimizin sizlere iyi bir gelecek ve ülke bırakabilmek ve sizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlamak. Bunun için sizden istediğimiz tek şey çok çalışmanız ve çok okumanızdır." dedi.

Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, temsili Rektör Eylül Şenay Songür ve arkadaşlarına ikramlarda bulunarak çeşitli hediyeler verdi. Cihan

Çankırı Karatekin Üniversitesine bayan rektör atandı

Çankırı Karatekin Üniversitesine bayan rektör atandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim