• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Çankırı İGM Başkanı Şeker tahliye oldu

Çankırı İGM Başkanı Şeker tahliye oldu
Çankırı İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Ruhi Şeker, FETÖ'den 73 gündür tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi.

Çankırı İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Ruhi Şeker, FETÖ'den 73 gündür tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi.

Cezaevi önünde toplanan Ruhi Şeker'in ailesi, yakınları AK Partililer ve çok sayıda vatandaş, Şeker'in çıkmasıyla sevinç gözyaşlarına hakim olamadı. Alkışlar eşliğinde cezaevinden çıkan Şeker, bekleyenleri ile hasret giderdi. Meclis Başkanvekili Alaattin Demir, "geçmiş olsun" dileklerinde bulunarak Şeker'e sarıldı ve "Emaneti aslına teslim ediyorum" dedi.

Şeker, kendilerinden hain çıkmayacağını belirterek, "Bile bile beni FETÖ'cü tayin edip beni KOM'da ziyaret eden İl Başkanımı "FETÖ'cüleri himaye etmekle" suçlayanlar şimdi ne durumdadır bilmiyorum. Hepsi müfteridir. Çünkü en ağır itham vatan hainliği ithamıdır. Bizim toprağımızdan hain çıkmaz, hele hele bizden hiç çıkmaz. Dolayısıyla yaşanacak çile varmış yaşadık elhamdülillah alnımızın akıyla çıktık. Bundan sonra inşallah Allah herkesi böyle ithamlardan böyle yaftalardan muhafaza eylesin. Bundan sonra çalışmalarımıza siyasi faaliyetlerimize İnşallah devam edeceğiz. Parti büyüklerime bana sahiplendikleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Habib kardeşimle 73 gün beraberdik. Biz kader birliği yaptık. 73 gün ağabey kardeş gibi geçirdik. Kardeşim partiden ihraç edilmiş diye duydum ne derece doğrudur bilmiyorum. İnşallah itibarının iade edilmesini burada istiyorum kardeşim adına. Biz omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz. Bu memleketi hainlerin eline bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

"Benim ve benim gibilerin böyle ithamlarla suçlanması FETÖ ile mücadeleyi sulandırmak içindi" diyen Şeker son olarak şunları söyledi: "Biz bunu başında da söyledik. Benim basın bildirim var bunları FETÖ ile mücadele sulandırmak için yapıldığı akamete uğratmak için yapıldığını ben paylaşmıştım. Ben mağdur kelimesini kullanmıyorum. Ben şehit ve gazi ailelerinin yanında mağduriyetten söz etmekten haya ederim. Bu hain örgüt en çok şehit ve gazi ailelerini mağdur etmiştir. Ben onlardan tekrar tekrar özür diliyorum. Haklarını helal etmelerini istiyorum. Bizden ve bizim toprağımızdan hain çıkmaz diyorum. Hepinizi selamlıyorum."

"Adalet bir gün elbet tecelli ediyor" diyen eski AK Parti üyesi Habib Akkaya ise, "Tüm masumların Rabbim yardımcısı olsun. Biran önce masumların özgürlüğüne kavuşması için hep birlikte dua edelim" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim