• BIST 9693.46
  • Altın 2507.399
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7746
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Çankırı Belediyesi’nde Haşere İle Mücadelede Yeni Dönem

Çankırı Belediyesi’nde Haşere İle Mücadelede Yeni Dönem
Çankırı Belediyesi, haşere mücadelesinde yeni döneme ilklerle başladı.

Çankırı Belediyesi, haşere mücadelesinde yeni döneme ilklerle başladı. Belediye, vektörle mücadelede şirket eli ile yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını artık, kendi biosidal ürün uygulayıcı makineleri ile gerçekleştirecek.

Sinek, larva ve haşere ile mücadelede maliyet, ekipman, mücadele ve uygulama şekli, kullanılan ilaçların insana ve çevreye zarar vermeyecek nitelikte olması konularına önem veren Çankırı Belediyesi, 2016 yılı vektör mücadelesini araç filosuna kattığı 2 adet biosidal ürün uygulayıcı makine ile kendi bünyesinde devam ettirecek.

Konu ile ilgili basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı İrfan Dinç, Temizlik İşleri Müdürlüğüne alınan araçlar ile uygulama hakkında bilgi verdi. 200 litre hazneye sahip ilaçlama araçları, 30-35 metre mesafeye kadar ilaç atma kapasitesine sahip. 30 metrelik hortumu sayesinde bataklık, göller ve konteynırlardaki larvalara karşı yapılan ilaçlamada kolaylık sağlıyor. Başkan Dinç, yeni makinelerle yürütülecek ilaçlama çalışmalarında büyük avantaj sağlanacağını kaydederek "Hava kirliliğini yok etmede sağladığımız başarıyı vektörel mücadelede de elde etmek için gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sahipsiz sokak hayvanlarının nakli için de araç aldıklarını söyleyen Başkan Dinç, sokak hayvanları ile mücadelede ve onların karşılaştıkları sorunların çözümünde görevlendirilen bir veteriner ve mobil klinik ile ivedi bir biçimde hizmet verdiklerini belirtti. Bu alandaki hizmetlerin hayvanseverler tarafından da takdirle karşılandığını ifade eden Dinç, modern bir hayvan barınağının da müjdesini verdi. Yeni yapılacak olan barınağın, hayvan barınağından da öte hayvanseverlerin hem hayvanlarla ilgilenebileceği hem de piknik yapıp eğlenebilecekleri bir yer olarak tasarlandığını vurguladı. Barınak Projesi gerçekleştiğinde; 100 hayvanı barındırabilen barınağın kapasitesi 5 katına çıkacak.

Basın toplantısı sonunda basın mensupları ile birlikte yeni alınan biosidal ürün uygulayıcı makineleri ve soka hayvanları nakil aracı önünde fotoğraf çektiren Dinç, "Bu araçlarla kendi dönemimizde aldığımız araç sayımız 121'e ulaştı. Projelerimiz de bir bir hayata devam ediyor. 2017'den itibaren 15 günde bir açılış yapabilecek kadar proje çalışması içerisindeyiz. Bu memleket, bu kadar yatırımı çoktan hak etti." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim