• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

"Çankaya’nın Filizleri"ne Destek Büyüyor

"Çankaya’nın Filizleri"ne Destek Büyüyor
Çankaya Belediyesi tarafından Ankara'da üniversite okuyan öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Çankaya'nın Filizleri" projesine...

Çankaya Belediyesi tarafından Ankara'da üniversite okuyan öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Çankaya'nın Filizleri" projesine destek çığ gibi büyüyor. Öğrenci okutmak için bir araya gelen vatandaşların ikametlerine, öğrenci okuttuklarını belirten plaket, törenle asıldı.

Çankaya Belediyesi'nin, Ankara'da eğitim gören ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileriyle apartman, site, alışveriş merkezi ve işyeri gibi mekanların sakinleri arasında dayanışma köprüsü kuran projesi "Çankaya'nın Filizleri" vatandaşlardan büyük destek görüyor.

Çankaya Belediyesi tarafından, projeye destek veren bina ve mekanların girişlerine üniversite öğrencisi okuttuklarına dair bilgi veren plaket ise ilk olarak Yıldızevler Mahallesi Doğa Sitesi Zambak Apartmanı ve Barbaros Mahallesi Esatlılar Derneği girişlerine çakıldı. Hacettepe ve ODTÜ'den birer öğrenci okutacak olan Zambak Apartmanı ile Esatlılar Derneği'nin plaket törenlerine Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Çankaya Belediyesi Başkan Vekili Kadir Yıldırım, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

TAŞDELEN: "HALKIMIZ NEREDEYSE, BİZ ORADAYIZ"

Plaket törenlerinde konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Apartmanlara, sitelere, işyerlerine, mağazalara, şirketlere, kurumlara "bir öğrenci de siz okutun" diyoruz. Önemli bir dayanışma projesi olarak gördüğümüz bu uygulamaya verilen destek bizleri mutlu ediyor. Bu yıl ilk filizlerimize can suyu verdik" ifadelerini kaydetti.

Bursların, toplanan aidatlardan direkt olarak öğrencinin hesabına aktarılacağını ve bu sayede sistemin iyi işleyeceğini belirten Taşdelen, "Vatandaşla aramızdaki duvarları yıktık. Halkımız neredeyse, Biz oradayız" dedi. Projeye destek sunanlara teşekkür eden Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, daha sonra öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte bina girişlerine plaketleri astı.

"İYİ NİYETLE VE İHTİYAÇLAR DOĞRULTUSUNDA HAZIRLANMIŞ BİR PROJE"

Projenin ilk filizlerinden olan ODTÜ ve Hacettepe Üniversitelerinde öğrenim gören öğrenciler, maddi sıkıntılar nedeniyle zorluk çeken birçok gencin olduğunu belirterek, Çankaya Belediyesi'nin uygulamasının örnek olduğunu ve bu sayede birçok öğrencinin alacağı bursla daha rahat okuma imkanı bulacağını ifade etti. İyi niyetle ve ihtiyaçları dikkate alarak hazırlanmış bir proje olduğunu da söyleyen üniversite öğrencileri, projenin ilk filizlerinden olmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Çankaya Belediyesi'nin başlattığı dayanışmanın bir parçası olabilmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Zambak Apartmanı yöneticisi Saniye Barut ile Esatlılar Derneği Başkanı Necati Ulukan da, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e ve emeği geçenlere teşekkür etti.

BAŞVURULAR BELEDİYEYE YAPILIYOR

Çankaya Belediyesi, proje kapsamında 3 bin üniversite öğrencisine katkı sağlamayı hedefliyor.

"Çankaya'nın Filizleri" projesine katılarak burs vermek isteyenlerin ise Çankaya Belediyesi ile irtibata geçmeleri gerekiyor. Vatandaşlar, belediyenin, Mithatpaşa Caddesi 52 numarada bulunan Çankaya Halk Sağlığı Merkezi adresinden ve 0850 455 02 65 numaralı telefondan bilgi alabiliyor. Ayrıca, Belediyenin internet sitesinden burs verilecek öğrencilerde aranan şartlar ile apartman ve site sakinlerinin projeye nasıl katkı vereceklerine ilişkin bilgilere de ulaşılabiliyor.

"Çankaya’nın Filizleri"ne Destek Büyüyor

"Çankaya’nın Filizleri"ne Destek Büyüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim