• BIST 9524.59
  • Altın 2495.084
  • Dolar 32.5109
  • Euro 34.7283
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Çankaya’da Yeni Nesil Uygulamalar Sürüyor

Çankaya’da Yeni Nesil Uygulamalar Sürüyor
Çankaya Belediyesi, yeni nesil belediyecilik uygulamalarına bir yenisini daha ekledi.

Çankaya Belediyesi, yeni nesil belediyecilik uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Zabıtalar artık mahalle temsilcisi gibi çalışacak.

Çankaya Belediyesi, "yeni nesil belediyecilik" uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Çankaya Belediyesi'nin zabıtaları artık sorumluluk bölgelerinde birer "mahalle temsilcisi" gibi hizmet verecek. Zabıta amirlikleri, sadece esnaf denetimleriyle değil, mahalle sakinlerinin tüm sorunlarıyla ilgilenecek, vatandaşların istek ve şikayetlerini de ilgili birimlere aktaracak.

Deneyimli kadrolarıyla sorumlu oldukları bölgeleri yakından tanıyan ekipler, hem denetim ve ziyaretler yoluyla hem de kendi yönettikleri sosyal medya hesaplarıyla vatandaşların sorunlarına hızlı çözüm üretiyor. Belediye ile mahalleler arasında yeni bir köprü olan amirlikler, kendi açtıkları Facebook ve Twitter sayfalarıyla da vatandaşlara hızla ulaşıyor.

Ocak ayından bu yana 2015 faaliyetlerini ve yeni sistemlerini açıklayan Zabıta Müdürlüğü, Müslüm Ballıktaş Yıldız Merkez Zabıta Amirliği'nde bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç'in de katıldığı toplantıda, amirliğin 2015 yılı faaliyetleri ve 2016'da yaygınlaşacak yeni sistemin ayrıntıları masaya yatırıldı. Yıldız, Birlik gibi büyük bölgelerin yanı sıra Çankaya'ya yeni bağlanan Yakup Abdal, Evciler, Tohumlar, Karahasanlı gibi kırsal mahallelerin sorunlarına da değinilen toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı Sevinç, yeni sistemle mahalleleriyle iç içe, halka dokunan, güler yüzlü, sorun değil çözüm üreten bir Zabıta Müdürlüğü ortaya çıkardıklarını kaydetti. Daha önce Cebeci ve Esat merkez amirlikleriyle de bir araya geldiklerini söyleyen Sevinç, "Zabıta, belediyenin dışa açılan penceresi, belediyeyi temsil eden en önemli birimlerinden biri. Şimdi her an halkın yanında olan bir Zabıta Müdürlüğü oluşturuyoruz. Yeniden yapılanma içindeki teşkilatımız artık sadece denetleme veya uyarma görevlerini değil, tüm sorun, istek ve şikâyetleri değerlendirme görevini de üstleniyor. Tüm amirliklerimiz belediyenin birer temsilcisi gibi çalışıyor" dedi.

Amirlikteki deneyimli kadroların sorumlu oldukları bölgeleri çok iyi tanıdıklarını belirten Sevinç, "Zabıtaların üstlendiği aktif görevle halkın hizmet talep ettiği her alanda hızla sonuç alıyoruz. "Yeni nesil belediyecilik" anlayışımızı uyguladığımız modern sistemleri her müdürlüğümüzde yaygınlaştırıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim