• BIST 9456.54
  • Altın 2497.51
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.7825
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Çankaya’da Eğitimcilere Eğitim

Çankaya’da Eğitimcilere Eğitim
Çankaya Belediyesi'nin gündüz bakımevleri ve etüt merkezleri eğitmenleri, çocukların gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla hafta sonlarını da mesleki...

Çankaya Belediyesi'nin gündüz bakımevleri ve etüt merkezleri eğitmenleri, çocukların gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla hafta sonlarını da mesleki eğitimle geçiriyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Fatma Alisinanoğlu, "Ebeveyn, Öğretmen ve Çocuk İletişimi" ile "Sınıf Yönetimi" konularında Çankayalı eğitmenlere seminer verdi.

Çocukların her alanda sağlıklı gelişimi için tüm imkanlarını değerlendiren Çankaya Belediyesi, Aile ve Birey Danışmanlık Merkezi (ANKADEM) ile işbirliği yaparak, gündüz bakımevleri ve etüt merkezleri eğitmenlerine mesleki gelişme ve geliştirme katkısı sundu. Hafta sonlarını İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Fatma Alisinanoğlu'nun verdiği "Ebeveyn, Öğretmen ve Çocuk İletişimi" ile "Sınıf Yönetimi" seminerinden faydalanan eğitmenler, çocukların eğitimleri için yeni bilgiler edindi.

İki saat süren seminerde, eğitimcilerin de bazen hata yapabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Fatma Alisinanoğlu, özellikle okul öncesi eğitimde çocuk ve ailesiyle kurulan iletişim ile okul, aile ve çocuk etkileşiminin sonuçlarına dikkat çekti. Çocuklarla kurulan iletişimde özellikle çocukla aynı seviyeye gelip göz teması kurulmasının önemine değinen Prof. Dr. Alisinanoğlu, okul öncesi çağdaki çocukların yap-ma, koş-ma, konuş-ma gibi olumsuz eylem çağrılarını algılamadığını söyledi.

KORKUSUZ EĞİTİM

Prof. Dr. Alisinanoğlu, çocukların öğrenci gibi görülmemesi gerektiğinin, öğrencinin öğrenen, çocuğun ise eğitilen olduğunun, öğretmenlerin de eğitimci olduğunun altını çizdi. "Susun, konuşmayın, çiçek olun" gibi bağırarak veya korku vererek eğitimin sağlanamayacağını, aksine bunun çocukta olumsuz davranışlar geliştireceğini belirten Prof. Dr. Fatma Alisinanoğlu, sınıf yönetimi konusunda yapılması gerekenlerden örnekler verdi.

Her bireyi kendi performansı içinde değerlendirmek ve geliştirmek gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Alisinanoğlu, "Benim eğitimci olarak görevim kişinin performansını görüp o performansı geliştirmektir. Çocuk benim istediğim doğrultuda değil kendi performansıyla geliştirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim