• BIST 9548.09
  • Altın 2497.076
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.5389
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Çankaya’da 2015 yılında en fazla mühendisler evlendi

Çankaya’da 2015 yılında en fazla mühendisler evlendi
Çankaya Belediyesi Evlendirme Birimi, 2015 yılı itibariyle ilçede evlenen çiftlerin eğitim durumu, yaş ve meslek gibi demografik bilgilerini analiz etti.

Çankaya Belediyesi Evlendirme Birimi, 2015 yılı itibariyle ilçede evlenen çiftlerin eğitim durumu, yaş ve meslek gibi demografik bilgilerini analiz etti. Çankaya'da evlilik akdini gerçekleştiren 12 bin 766 kişi, 60 farklı iş kolunda çalışırken meslek türüne göre mühendisler en fazla evlilik gerçekleştiren meslek kolu olarak öne çıktı. Bu yıl bin 25 üniversite mezunu kadın evlenme başvurusu yaparak erkekleri geride bıraktı

Çankaya'da mühendisler evlilik için en fazla tercih edilen kişiler oldu. Çankaya Belediyesi'ne evlenmek için başvuran kişilerin eğitim düzeyleri de ilçenin okul ve mezuniyet yapısıyla tutarlılık gösterdi. Eğitim düzeyi yüksek insanların yaşadığı ilçede evlenmek için başvuranlardan 2 bin 9 kişi üniversite mezunu iken üniversite mezunlarını 494 kişiyle lise mezunları izledi. Analiz sonuçlarının ortaya çıkardığı bir diğer ilginç nokta ise eğitim düzeyi arttıkça evlilik başvurusunu kadınların yapıyor olması. Bu yıl bin 25 üniversite mezunu kadın evlenme başvurusu yaparak erkekleri geride bıraktı.

KIZIMIZI MÜHENDİSLER İSTEDİ

Yıllardır bir kız isteme klasiği olan "Benim kızımı ne mühendisler ne doktorlar istedi" lafı Çankaya'da bu yıl karşılığını buldu. Çankaya Belediyesi'nde evlenen çiftlerin meslek gruplarına bakıldığında mühendislerin sayısı 448 olarak birinci sırada yer aldı.

Çankaya'da evlilik akdini gerçekleştiren 12 bin 766 kişi, 60 farklı iş kolunda çalışırken meslek türüne göre mühendisler en fazla evlilik gerçekleştiren meslek kolu olarak öne çıktı. Mühendisleri takip eden iş kolu ise memurlar ve serbest meslekle uğraşanlar takip etti. Doktor ve hemşirelerin bulunduğu sağlık çalışanlarından ise 148 kişi bu yıl evlendi.

SAVCININ VE PAZARCININ EVLENMEYE NİYETİ YOK

Listede en az evlenen kişiler meslek türüne göre birer kişi ile savcı, otel görevlisi ve pazar esnafı olarak sıralandı. Analizde dikkat çeken bir diğer veri ise öğrencilerin evlenme rakamı. Bu yıl 86 öğrenci evlendi.

ÇANKAYA GENÇ EVLENENLERİN DE TERCİHİ

Çankaya Belediyesi'ni evlenmek için tercih eden çiftlerin genç yaşta olmaları da bir diğer dikkat çeken faktör. Genç yaşta evliliklerin yoğun olarak yaşandığı Çankaya'da 18-40 yaş arası evlenen kişilerin sayısı 11 bin 490 olarak göze çarptı. İlçede en çok 21-30 yaş arası 7 bin 134 kişi evlilik akdi gerçekleştirirken bu yaş aralığını 4 bin 18 kişi ile 31-40 yaş arası kişiler takip etti. Reşit olmayıp ailelerinin izniyle evlenen kişiler 13 iken ikinci baharını yaşayan 41-50 yaş aralığında evlenen kişiler ise 957 ile yeni bir hayata "merhaba" dedi.

MİLLETLER ARASI AŞKIN ADRESİ DE ÇANKAYA

Çankaya Belediyesi çatısı altında evliliklerini gerçekleştiren 6 bin 38 çift Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olurken çiftlerden en az birinin yabancı olduğu nikah sayısı 378'i buldu. Çiftlerden her ikisinin de yabancı olduğu evliliklerin sayısı 70, yabancı erkekle evliliklerin sayısı 62 ve yabancı kadınla evliliklerin sayısı ise 246 oldu.

Çankaya Belediyesi Milletlerarası Aile Hukuku gereği yabancı evliliklere onay vermesi ve büyükelçiliklerin ilçe sınırları içerisinde olması nedeniyle yabancı çiftlerin tercih ettiği merkezlerden olmaya devam ediyor.

Çankaya’da 2015 yılında en fazla mühendisler evlendi

Çankaya’da 2015 yılında en fazla mühendisler evlendi

Çankaya’da 2015 yılında en fazla mühendisler evlendi

Çankaya’da 2015 yılında en fazla mühendisler evlendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim