• BIST 9541.41
  • Altın 2475.175
  • Dolar 32.4807
  • Euro 34.5348
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Çankaya’da 18 dönümlük Yıldız Parkı açıldı

Çankaya’da 18 dönümlük Yıldız Parkı açıldı
Çankaya Belediyesi'nin Yıldızevler Mahallesi'nde yapımını tamamladığı yaklaşık 18 dönümlük Yıldız Park bugün açıldı.

Çankaya Belediyesi'nin Yıldızevler Mahallesi'nde yapımını tamamladığı yaklaşık 18 dönümlük Yıldız Park bugün açıldı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahipliğindeki açılışa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, CHP Ankara Büyükşehir Meclis Grubu Başkanvekili Doğan Yılmazkaya ile çok sayıda Çankayalı katıldı.

Şölen havasında başlayan törende, ilk olarak parkı ve yaya bölgesini tanıtan kısa film gösterimi yapıldı. Filmin ardından açılış konuşması için kürsüye gelen Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yıldız Parkı'nı 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlayan Çankaya Belediyesi çalışanlarını kutladı. 4 etaptan oluşan parkın yapım sürecini anlatan Taşdelen, "Yıldızevler Mahallesi'nin yoğun ve trafik olarak en işlek bölgesinde 18 dönümlük bir park inşa etmek zor oldu. Konut ve ticaret bölgelerinin iç içe olduğu bu bölgede trafiği ve hayatı durdurmadan parkı kısa sürede tamamladık. Bizim için önemli olan "Hayatı durdurmadan, hayata dokunan" böyle örnek projelere imza atmaktır." diye konuştu.

DEĞER KATAN PROJE

Yaklaşık 18 dönüm alan üzerine kurulan parkın, dinlenme, çocuk oyun alanlarıyla ve yaya yoluyla bölgeye büyük değer kattığına dikkat çeken Taşdelen, "Parkın kurulduğu alan önceden atıl durumda kalmış, araç işgaline uğramış, izbe bir bölgeydi. Bölge halkıyla konuştuk, onların isteklerini dinledik ve bu projeyi hayata geçirdik. Şimdi tamamlanan parkımızla bölgeye büyük bir değer kazandırdık." dedi.

YILDIZ'DA BİR YAŞAM ALANI

18 dönümlük parkın 4 bin 338 metrekaresi yeşil alan olarak hazırladıklarını söyleyen Taşdelen, çocuk oyun alanı, çardakları ve kuru havuzlarıyla parkın tam bir yaşam alanı olduğunu vurguladı. Çankayalılara yeni yıl öncesi kent içinde soluk aldıracak özel bir proje armağan ettiklerini kaydeden Başkan Taşdelen, şu ifadeleri kullandı: "Biz parklarımızı insanlarımızın farklı ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde yapıyoruz. Parkın çevresine, Çankaya'nın "imza'sı haline gelen 3 bin 995 metrekare renkli, desenli asfalt kaldırım yaptık. Üç kuru havuzu, özel tasarım oturma birimleri, kent mobilyaları, oyun alanı, tartan ve çim tepeleriyle ile dikkat çeken Yıldız Parkımız, bölgede araç sirkülasyonunun sağlanacağı yolların yanı sıra 97 araçlık otoparkla da hizmet veriyor."

3 BİN 818 YENİ BİTKİ

İnşaat ve yenileme sürecinde parkta bulunan ağaçları koruduklarını belirten Taşdelen, yeşil dokunun zenginleştirilmesini ön planda tuttuklarını Yıldız Parkı'yla ilçeye 3 bin 818 yeni bitki kazandırdıklarını kaydetti. Parkın her yönüyle "imza" bir proje olduğunun altını çizen Başkan Taşdelen, "Parkımız Çankayalılara, Yıldızlılılara yeni yıl hediyesi oldu. Bu örnek projenini hayata geçmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

BİNGÖL: RANT BELEDİYECİLİĞİ YAPMIYORUZ

Başkan Taşdelen'in ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Yıldız Park'ın sosyal demokrat belediyeciliğin örnek projelerinden biri olduğunu söyledi. CHP'li belediyelerin diğer belediyeler gibi "rant" peşinde koşmadığını vurgulayan Bingöl, şunları söyledi: "Çankaya Belediyesi 2 yıldır durmaksızın çalışıyor. Her ay 2, 3 hizmet veya örnek projenin açılışını yapıyor. Çankaya'nın en işlek bölgesinde, ticaret bölgesinde 18 dönümlük park kuruyor. Bu alan başka belediyelerde olsaydı nasıl ranta çeviririm diye düşünürdü. Oysa Çankaya'nın tek isteği, derdi, hedefi insan odaklı, vatandaşa hizmet eden belediye olmak. O yüzden böylesine güzel bir çalışmaya imza attığı için başta Başkanımız Alper Taşdelen olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum."

Konuşmalarının ardından kurdeleyi katılımcılarla birlikte kesen Başkan Taşdelen, törenin sonunda parkı gezip vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Çankaya’da 18 dönümlük Yıldız Parkı açıldı

Çankaya’da 18 dönümlük Yıldız Parkı açıldı

Çankaya’da 18 dönümlük Yıldız Parkı açıldı

Çankaya’da 18 dönümlük Yıldız Parkı açıldı

Çankaya’da 18 dönümlük Yıldız Parkı açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim