• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Çankaya Belediyesi’nden Çiftlere Aile Psikoterapisi

Çankaya Belediyesi’nden Çiftlere Aile Psikoterapisi
Psikolog Perran Söğütlü, "Sanıldığı gibi ekonomik anlaşmazlıklar evliliklerde asıl sorun olmuyor. Asıl sorun sosyal ve kültürel anlaşmazlıklardan...

Psikolog Perran Söğütlü, "Sanıldığı gibi ekonomik anlaşmazlıklar evliliklerde asıl sorun olmuyor. Asıl sorun sosyal ve kültürel anlaşmazlıklardan doğuyor. Bu sorunlar aşıldığı takdirde varsa bile ekonomik anlaşmazlıklar kolay aşılıyor" dedi.

Çankaya Belediyesi, Halk Sağlığı Merkezi Aile Danışmanlığı Hizmetleri kapsamında psikolojik desteğe ihtiyacı olan çiftlere ve bireysel olarak başvuran kişilere ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlıyor. Evlilik öncesi çiftler için verilen psikoterapi hizmetine, 34 çift ve 18 bireysel olarak başvuru yapıldı. Hizmetten yararlanmak isteyenler, 0 850 455 02 65 numaralı telefonu arayarak ya da Mithatpaşa Caddesi No:52'de bulunan Halk Sağlığı Merkezi'ne bizzat başvurarak bilgi alabilirler.

Psikolojik sorunların fiziksel sağlık sorunlarına göre ertelenebildiğini bu sebeple de sorunların daha da büyüyebileceğini vurgulayan Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi'nde görevli Psikolog Perran Söğütlü, sorunların hissedildiği anda çözümlenmesi gerektiğini ifade etti. Belediye'nin ücretsiz psikoterapi hizmetinin önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Söğütlü, hem çiftlere hem de bireysel olarak başvurmak isteyenlere sorunları ertelememeleri gerektiğini ifade etti.

Halk Sağlığı Merkezi Aile Danışmanlığı birimine başvuranların 8 ya da 20 terapi sonunda önemli gelişmeler kaydettiğini ifade eden Söğütlü, "Çiftlerle ya da birey olarak başvuranlarla ilk görüşmemizden sonra mevcut sorunun tespiti ve uzun seanslar süren çözüm aşaması dahil hiçbir ücret talep etmiyoruz. Özel kliniklerde bunun ciddi bir bedeli olduğu için haliyle şaşırıyorlar" şeklinde konuştu. Aile danışmanlığı hizmetine başvuran sayısının böyle bir hizmetin verildiği duyuldukça sayının daha da arttığını söyledi.

"ASIL SORUN SOSYO-KÜLTÜREL ANLAŞMAZLIKLAR"

Danışmanlık hizmetinden evlilik hazırlığı yapan çiftlerin de yararlanabildiğini kaydeden Söğütlü, bunun yeni aileye adaptasyon konusunda oldukça destekleyici olduğunu vurguladı. Evliliklerde bir süre sonra sosyo-kültürel anlaşmazlıkların ortaya çıkabileceğini belirten Söğütlü, "Sanıldığı gibi ekonomik anlaşmazlıklar evliliklerde asıl sorun olmuyor. Asıl sorun cinsellik, sosyal ve kültürel anlaşmazlıklardan doğuyor. Bu sorunlar aşıldığı takdirde varsa bile ekonomik anlaşmazlıklar kolay aşılıyor" dedi.

"YOKSULLUK ŞİDDETE YOL AÇIYOR"

Yoksulluğun özellikle çocuklar ve gençler üzerinde görünmez bir şiddet olduğunu ve bunun giderek görünür bir hal aldığını da belirten Söğütlü, acilen yoksulluğu giderecek politikalar üretilmesi gerektiğine dikkat çekti. Söğütlü, yoksulluğun neden olduğu şiddetin aile içinden sokaklara taşmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyerek, orta sınıftaki para sıkıntısı ile yoksulluğun karıştırılmaması gerektiğinin de altını çizdi.

Söğütlü, kendilerine başvuran gençlerin genellikle üniversiteyi bitiren ancak iş bulamayan gençler olduğunu , gençlere de kaygıları ile baş etmeleri konusunda destek verdiklerini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim