• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Çankaya Belediyesi Kadın Sanatçıları Başkentlilerle Buluşturmaya Devam Ediyor

Çankaya Belediyesi Kadın Sanatçıları Başkentlilerle Buluşturmaya Devam Ediyor
İstanbullu ressam Adviye Bal, "Kadınların çıkmazı, toplumsal ve ekonomik dayatmaları şartlanmışlıkla sorgusuz sualsiz kabul edip yaşamlarını buna göre...

İstanbullu ressam Adviye Bal, "Kadınların çıkmazı, toplumsal ve ekonomik dayatmaları şartlanmışlıkla sorgusuz sualsiz kabul edip yaşamlarını buna göre şekillendirmelerinden kaynaklanıyor. Bunun panzehiri ise kendilerine ve çevrelerine soru sorup en doğru yanıtı bulana kadar mücadele etmeleridir" dedi.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm salonlarını kadın sanatçılara açtı. Ankaralı Kadın Ressamlar Derneği 46. Yıl sergisini Eren Eyüpoğlu ve Osman Hamdi Bey sergi salonlarında açarken, Adviye Bal Füreya Koral Sergi Salonu'nda "Soru Sorun" sergisiyle, Günseli Sağlam ise "Rüzgarın Notaları" sergisiyle Abidin Dino Sergi Salonu'nda sanatseverleri ağırladılar.

Çankaya Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaparken, önceki günlerde Galeri Kara ve Galeri Çankaya'da kadın inisiyatiflerinin sergilerine ev sahipliği yapan Çankaya Belediyesi, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde de 3 yeni sergiye salonlarının kapısını kadın sanatçılara açtı.

Ankaralı Kadın Ressamlar Derneği, kuruluşunun 46. yılını büyük bir sergi ile kutladı. Sergi için her yıl Dünya Kadınlar Günü'nü tercih eden Dernek, bu yıl da 64 sanatçının 100'ü aşkın eserini Ankaralı sanatseverlerle buluşturdu.

"SANAT DOĞRU SORULARLA YÖNLENDİRİLMELİDİR"

Tuvallerinde dayanışma, yardımlaşma, eşitlik, diyalog, umut, barış, ortak yaşam ve empatiye yer vermeye özen gösterdiğini vurgulayan ressam Adviye Bal, Füreya Koral Sergi Salonu'nda eserlerini sergiledi.

Sanatta tarihsel devinimin doğru sorularla yönlendirilmesi gerektiğini aktaran İstanbullu ressam Adviye Bal, "Kadınların çıkmazı, toplumsal ve ekonomik dayatmaları şartlanmışlıkla sorgusuz sualsiz kabul edip yaşamlarını buna göre şekillendirmelerinden kaynaklanıyor. Bunun panzehiri ise kendilerine ve çevrelerine soru sorup en doğru yanıtı bulana kadar mücadele etmeleridir" şeklinde konuştu.

'RÜZGARIN NOTALARI" ABİDİN DİNO SALONU'NDA

Çocuk yaşlarda ilgi duyduğu resim alanında çeşitli atölyelerde eğitim alan Günseli Saylam, deniz ve özgürlük tutkusuyla hazırladığı "Rüzgarın Notaları" adını verdiği kişisel sergisi Abidin Dino Sergi Salonu'nda sergilendi.

Çankaya Belediyesi Kadın Sanatçıları Başkentlilerle Buluşturmaya Devam Ediyor

Çankaya Belediyesi Kadın Sanatçıları Başkentlilerle Buluşturmaya Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim