• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Çankaya Belediyesi Haziran ayını dolu dolu geçirecek

Çankaya Belediyesi Haziran ayını dolu dolu geçirecek
Çankaya Belediyesi, 54. Ölüm yıl dönümünde büyük usta Nazım Hikmet'i anmaktan, Suriyeli, Iraklı ve Türk gençlerden oluşan "Bizim Koro" konserine, kitap...

Çankaya Belediyesi, 54. Ölüm yıl dönümünde büyük usta Nazım Hikmet'i anmaktan, Suriyeli, Iraklı ve Türk gençlerden oluşan "Bizim Koro" konserine, kitap bağışıyla bilet alınacak "Aşk Dersleri" tiyatro oyunundan, Kolektif İstanbul konserine kadar dolu dolu yeni bir aya hazır.

Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi, büyük usta Nazım Hikmet'in 54. Ölüm yıl dönümü olan 3 Haziran'da "Yaşamaya Dair 2002-2017" etkinliğini Ankaralılarla buluşturacak. 18.00'de başlayacak etkinlikte, usta tiyatrocu Tamer Levent ile besteci Ali Aykaç, şiirleri aracılığıyla ozanın biyografik portresini çizecek.

Yılmaz Güney Sahnesi, 9 Haziran Cuma günü saat 19.00'da ise Ozan Der Halk Müziği Korosu'nu dinleyicisiyle buluşturacak. Konserde, Alevi Bektaşi kültürünün parçası olan halk ozanlarının deyişleri eşliğinde semah gösterisi de yapılacak. Yılmaz Güney'de, 23 Haziran Cuma günü saat 19.00'da Tiyatro Yolcuları'nın "Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?" oyunu ise Altı Nokta Körler Derneği yararına oynanacak. Muzaffer İzgü'nün yazdığı, Sedat Atatürk'ün yönettiği oyun görme engellilere ve ailelerine ücretsiz olacak.

Çankaya Belediyesi Çocuk Gündüz Bakımevlerinin resim ve seramik sergisinin 5 Haziran'a kadar görülebileceği Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), 10 Haziran Cumartesi günü saat 19.30'da "Aşk Dersleri" oyununu izleyicisiyle buluşturacak. Oyun, köy çocuklarına ve Can Yücel Parkı Oğuz Tansel Kütüphanesi'ne ulaştırmak üzere 1 bilet karşılığında 3 kitap bağışıyla sahnelenecek. ÇSM, 13 Haziran Salı günü saat 18.00'de ev sahipliği yapacağı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin "Aydınlık Hayatlara Dokunuş" konseriyle de "Anadolu'da Bir Kızım Var" programındaki öğrencilere burs katkısı sağlayacak.

ÇSM, 20 Haziran Salı günü saat 18.30'da 35 Suriye ve Iraklı genç ile 20 Türk gencinin bir araya gelmesiyle oluşan "Bizim Koro"'nun konserine ev sahipliği yapacak. Koro, Dünya Mülteciler Günü'nde hem Türk, hem Arap hem de Batı müzik kültüründen parçalar seslendirecek.

Galeri Çankaya ise 1-10 Haziran tarihleri arasında, "Dünya Çevre Günü" kapsamında çevre konulu çalışmalarla "Kınkanatlılar" sergisine, 13-21 Haziran tarihleri arasında ise Çankaya Belediyesi Etüt Merkezlerindeki öğrencilerin yıl boyunca yaptığı resim, seramik ve heykel çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

Kuğulupark, 21 Haziran Çarşamba günü saat 20.30'da Kolektif İstanbul konserini Ankaralılarla buluşturacak. Balkan müziğini geleneksel Anadolu ezgileri ile birleştiren Kolektif İstanbul, modern pop, funk ve caz soundlarını dinleyicilerin beğenisine sunacak.

Çankaya Belediyesi Haziran ayını dolu dolu geçirecek

Çankaya Belediyesi Haziran ayını dolu dolu geçirecek

Çankaya Belediyesi Haziran ayını dolu dolu geçirecek

Çankaya Belediyesi Haziran ayını dolu dolu geçirecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim