• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5885
  • Euro 34.6996
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Canik’ten, ’Şehir Ve Kadın Sempozyumu’

Canik’ten, ’Şehir Ve Kadın Sempozyumu’
Canik Belediyesi, 1-3 Nisan tarihlerinde düzenleyeceği, "5. Uluslararası Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumu"yla, bilim insanlarını buluşturacak.

Canik Belediyesi, 1-3 Nisan tarihlerinde düzenleyeceği, "5. Uluslararası Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumu"yla, bilim insanlarını buluşturacak.

Canik Belediyesi, bugüne kadar düzenlediği sempozyumlar sonunda; "İlkçağdan Cumhuriyete Canik" ve "Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik" kitapları başta olmak üzere, "Bilim, Ahlak ve Sanat Bağlamında Çağdaş İslam Algıları", "Gelenekten Moderniteye Canik (1923-1950)", "Geçmişten Günümüze Samsun - Canik ve Değerleri", "Meşrutiyet'ten "Beyaz Devrim'e Canik-Samsun'da Seçimler ve Siyaset (1877-1950)", "Şehir ve Çocuk", "Samsun Canik Nüfus Yapısı", "Samsun Coğrafyası" ile "Samsun'da Türk Devrimi Mimarisi" adlı kitapları şehir kültürüne kazandıran Canik Belediyesi, şimdide 1-3 Nisan 2016 tarihlerinde 5. Uluslararası Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumunda bilim insanlarını Samsun'da buluşturacak.

ULUSLARARASI KATILIM

Canik Belediyesi, çağdaş belediyeciliğin yanında şehrin sosyal ve tarihi dokusunu inşa etme çerçevesinde düzenlediği sempozyum ve bilimsel organizasyonlara bu yıl da devam ediyor. Canik Belediyesi şimdi de geçen yıl düzenlenen "Şehir ve Çocuk" konulu sempozyumun devamı mahiyetinde de sayılacak olan bir konuyu bilim adamlarının araştırmalarına açıyor. Şehrin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen "Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın" konulu sempozyumun Genel Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Osman Köse yürütüyor. Birçok önemli ismin yürütme kurulunda bulunduğu sempozyuma Türkiye ve dünyanın pek çok üniversitesinden bilim insanı katılacak. Sempozyumda Samsun / Canik veya dünyanın değişik yörelerinden şehirlerin tarihsel gelişimi, sosyal dokuları, sosyal yaşamları, insan ilişkileri, şehirlerde kadın ve kadınların yaşamları tarihsel boyutta ele alınabileceği gibi modern zamanda da incelenebilecek.

"SEMPOZYUM KONUSUNDA TECRÜBELİYİZ"

Canik Belediyesi olarak şehre ve insanlığa katkıda bulunacak bir çok çalışmaya imza attıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bugüne kadar tarih, çocuk, şehir gibi bir çok konuda sempozyum düzenledik. Bu konuda tecrübeli bir belediye olarak yine bilim insanlarımızın kadınlarımızın tarihteki yerini ele alacağı "Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın" sempozyumunu düzenliyoruz. Canik Belediyesi olarak Samsun'un genlerinde neler olduğunu düzenlediğimiz sempozyumlar ve çıkardığımız kültür eserleriyle ortaya koyuyoruz. Bize göre Samsun'un geleceği tarihinde gizlidir. Samsun bir Selçuklu şehridir, bir Osmanlı şehridir, kurtuluş mücadelesi şehridir ve bizim medeniyetimizde şehirlerin ruhu vardır. Bizler de geçmişimizden ilham alarak yaşadığımız topraklarda 21. yüzyıla uygun, dünyayla rekabet edebilen, yaşanabilir bir şehir hedefliyoruz. İnanıyorum ki eserlerimiz şehrimizin geleceğine ışık tutacaktır. Sahip olduğumuz bu eşsiz eserlerle birlikte artık şehrimizin geleceğini daha iyi şekillendirebiliriz" dedi.

Canik’ten, ’Şehir Ve Kadın Sempozyumu’

Canik’ten, ’Şehir Ve Kadın Sempozyumu’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim