• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Canik’ten Öğretmen Akademisi

Canik’ten Öğretmen Akademisi
Canik Belediyesi, Disiplinlerarası Eğitim ve Araştırma Derneği ile Canik Kent Konseyi arasında eğitim kalitesini artırmak amacıyla "Öğretmen Akademisi...

Canik Belediyesi, Disiplinlerarası Eğitim ve Araştırma Derneği ile Canik Kent Konseyi arasında eğitim kalitesini artırmak amacıyla "Öğretmen Akademisi Projesi" işbirliği protokolü imzalandı.

Canik Belediyesi öncülüğünde, Disiplinlerarası Eğitim-Araştırma Derneği ve Canik Kent Konseyi işbirliği ile Öğretmen Akademisi kuruyor. Samsun'da eğitim kalitesini artırmak, öğretmenlerin mesleki gelişim ve bireysel donanımlarını artırmak amacıyla kurulan Öğretmen Akademisi için, üç kurum ve kuruluş arasında işbirliği protokolü imzalandı. Canik Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine Başkan Osman Genç'in yanı sıra, Disiplinlerarası Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bayram Özer, Canik Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Aydın, Konsey Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, Başkan Yardımcısı İrfan Göz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden akademisyenler ve öğretmenler katıldı.

"TÜRKİYE DÖNÜŞÜM İÇERİSİNDE"

Törende yaptığı konuşmada eğitime en çok yatırım belediye olduklarına dikkat çeken Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Türkiye bir dönüşüm süreci yaşıyor. Bu sürece ayak uyduran gençleri yetiştirmek ve hayata kazandırmak gerekir. 4. sanayi devrimi olan şu anki süreçte öğretmenler gençlerimizin eğitiminde etkili rol almaktadır. Şehirlere yön veren orada yaşayan halktır. Bu halkı da yetiştirecek olan öğretmenlerimizdir. Öğretmen devlet memuru mantığıyla görev yapmamalıdır. Çünkü eğer güçlü bir ülke, donanımlı bir gençlik istiyorsak, sadece çocuklarımız değil, öğretmenlerimiz de kendilerini geliştirmelidir" dedi.

"EĞİTİME EN ÇOK YATIRIM YAPAN BELEDİYEYİZ"

Yerel yönetimlerin şehirdeki okul gibi eğitimle ilgili ihtiyaçları karşılar hale gelmesi gerektiğini de ifade eden Genç, "Bu topraklarda yaşayan herkese sahip çıkılmalıdır. Medeniyetler şehirlerden oluşuyor. Bu yüzden şehirlerin doğru planlanması gerekir. Gençlerimizin kendi kodlarını, tarihlerini doğru bilmesi gerekir. Şehir ve çocuk ilişkisi önemlidir. Bu yüzden çocuklarımızı yetiştirecek öğretmenlerimizin bilgi ve donanımlarını sürekli artırması gerekmektedir. Belediye olarak Türkiye'de ilk defa Akademik Belediyecilik Birimi kurduk. Yine eğitime en çok yatırım yapan belediyeyiz. Bundan sonra da eğitime desteğimiz sürecek. Bu açıdan bugün imza atmış olduğumuz protokol önemli bir çalışmadır. Amacımız, Yeni Türkiye'nin inşasında geleceğimiz olan gençlerimizi yetiştirecek olan öğretmenlerimizin bilgi ve donanımını artırmak" diye konuştu.

"HER ŞEY DEVLETTEN BEKLENMEMELİDİR"

Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Aydın da konuşmasında, eğitimin önemine işaret ederek, "Öğretmenlik belli bir kalıpta olan meslek değildir. Çünkü öğrenmek sınırsızdır. Öğretmenlerimiz de sürekli kendilerini geliştirmelidir. Her şeyi devletten beklemek yanlış olur. Bu konuda bizler de taşın altına elimizi koyduk ve eğitimcilerimizin donanımlarını artıracakları bir çalışmaya imza atmak istedik. Canik Kent Konseyi olarak en önem verdiğimiz konuların başında eğitim gelmektedir. Bu konuda önemli bir çalışmaya imza atmak bizim için mutluluk verici. Öğretmenler Akademisi'nin eğitim camiamıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"ÖĞRETMENLERİN GELİŞİMİNE KATKI"

Öğretmen Akademisi'nin Kurucusu ve Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Bayram Özer ise şunları söyledi: "Amacımız, işin içinde olan insanlar olarak öğretmenlerimizin kişisel gelişimine sürekli bir şekilde destek olacak bir mekanizma kurarak ihtiyaç duydukları ve merak ettikleri her konuda öğretmenlere yardım ve destek sağlamaktır. Bunun için Canik Belediyesi ve Kent Konseyinin imkanlarını seferber etmesi oldukça takdire şayandır ve alkışlanması gereken bir duruştur."

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Yapılan konuşmaların ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Disiplinlerarası Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bayram Özer ve Canik Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Aydın, Öğretmen Akademisi İşbirliği Protokolü'nü imzaladı. Canik Belediyesi Mevlana Kültür, Eğitim ve Yaşam Kampüsü'nde kurulan Öğretmen Akademisi faaliyetleri arasında Okuma, Öğretim, Proje Özgün Öğretim Uygulamaları atölyeleri olacak. Ayrıca Öğretmen Akademisi'nin çalışmaları ve öğretmenlerin tecrübelerinin paylaşımı için süreli bir yayın çıkarılacak.

Canik’ten Öğretmen Akademisi

Canik’ten Öğretmen Akademisi

Canik’ten Öğretmen Akademisi

Canik’ten Öğretmen Akademisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim