• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Canik’te Ramazan Hazırlığı

Canik’te Ramazan Hazırlığı
Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan ayı etkinlikleri bu yıl da her gün binlerce kişinin iftarı birlikte açacağı farklı programlar düzenleyecek.

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan ayı etkinlikleri bu yıl da her gün binlerce kişinin iftarı birlikte açacağı farklı programlar düzenleyecek.

Canik Belediyesi, bu yıl da Ramazan ayı için dolu dolu bir program hazırlıyor. Her yıl geleneksel olarak Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda kurulan iftar sofrasının yanı sıra yine her gün düzenlenecek farklı etkinlikler, vatandaşlara Ramazan ayının manevi iklimini yaşatacak. Birlik ve beraberliğin yaşanacağı Canik'te her gün vatandaşlar iftarını birlikte açacak. İftar sonrası ise mehteran, stand-up, jonklör, illüzyon, kukla, semazen gösterileri, Kur'an-ı Kerim ziyafeti, şiirler, ilahiler, ezgiler, Naat-ı Şerifler, ney dinletileri gibi her gün farklı etkinlikler düzenlenecek. Canik Belediyesi Tiyatro Okulu Sorumlusu tiyatro sanatçısı Cihat Faruk Sevindik de çocuklara Hacıvat-Karagöz keyfi yaşatacak.

Ramazan ayı boyunca sürecek "Ramazan Günleri Etkinlikleri" kapsamında Uğur Işılak, Uğur Arslan, Umut Mürare, Fatih Akyıldız gibi ünlü isimler de sahne alacaklar ve dünyaca ünlü hafızlar Kadir Gecesi'nde Kur'an'ı Kerim ziyafeti sunacak. 6 Haziran'da başlayacak etkinlikler kapsamında bu yıl da Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda Ramazan Evleri ve çocuk oyun parkları olacak. Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nındaki etkinliklerin yanı sıra Canik Belediyesi tarafından belirli mahallelerde de iftar sofraları kurulacak.

Bu yıl da Canik'te vatandaşlarla birlikte ruhuna uygun bir Ramazan ayı yaşayacaklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz "Ramazan Günleri Ekinliklerimizi" her yıl olduğu gibi bu sene de ay-yıldızlı Belediye Hizmet Binamızın önünde, Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenleyecek olmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu kapsamda Ramazan evlerimiz, stantlarımız, iftar sofralarımız, çocuk oyun parklarımız, şiirler, ilahiler, ezgiler, ney dinletileri, kukla gösterileri, Hacıvat-Karagöz gölge oyunları gibi bir çok etkinlikte vatandaşlarımızı buluşturacağız" dedi.

"DEĞERLERİMİZİ GELECEĞE AKTARIYORUZ"

Eski Ramazan günlerini Canik'te yeniden yaşatmayı amaçladıklarını belirten Başkan Genç, "Biz Canik'te her çalışmamızda geçmişle bugünü buluşturuyoruz. Ramazan etkinliklerimizde de eski Ramazan günlerini çocuklarımıza yaşatarak geleceğe aktarmayı amaçlıyoruz. Sadece binalar yapmakla, yatırımlar yapmakla bir şey yapamazsınız. Geçmişimizi ve değerlerimizi de geleceğe aktarmamız lazım. Ramazan kardeşliktir, paylaşmaktır. Biz de kardeşlerimizle Ramazan'ın bereketini, maneviyatını paylaşıyoruz. Şimdiden tüm vatandaşlarımızı Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda kuracağımız iftar soframıza ve düzenleyeceğimiz Ramazan etkinliklerimize davet ediyorum" diye konuştu.

Canik’te Ramazan Hazırlığı

Canik’te Ramazan Hazırlığı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim