• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Canik’te Mahalleler Dönüşüyor

Canik’te Mahalleler Dönüşüyor
Canik Belediyesi, "Güzel Evim Mutlu Geleceğim" projesi kapsamında Yavuzselim Mahallesi'ndeki binaları yeni bir çehreye kavuşturuyor.

Canik Belediyesi, "Güzel Evim Mutlu Geleceğim" projesi kapsamında Yavuzselim Mahallesi'ndeki binaları yeni bir çehreye kavuşturuyor.

"Güzel Evim Mutlu Geleceğim" projesinin ilkini Toptepe Mahallesi'nde 250 boyasız ve sıvasız binayı baştan aşağı yenileyerek uygulayan Canik Belediyesi, Hacıismail Mahallesi'nin ardından şimdi de Yavuzselim Mahallesi'nde eski, sıvasız ve boyasız yorgun binaları güzelleştiriyor. Proje kapsamında boya, kum ve çakıl Canik Belediyesi tarafından sağlanırken, işçiliğini vatandaşlar yapıyor. Toplam 46 sokakta 325 binayı kapsayan proje sonunda, hem yorgun binalar dinamik hale gelecek hem de renklenen binalarla mahalle estetik görünüme kavuşacak.

MAHALLELERE ESTETİK GÖRÜNÜM

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yavuzselim Mahallesi'nde uygulanan Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesi çalışmalarını yakından takip ediyor. Mahalleye giderek çalışmaları inceleyen ve vatandaşlarla görüşen Başkan Genç, dönüşüm projeleri ile güzel bir şehirleşme örneği sunduklarını belirterek, "Yarınlarımız olan çocuklarımıza ve insanlarımıza çok daha güzel yaşam alanları oluşturmak istiyoruz. Kentsel dönüşümde bölgemizde ve ülkemizde çok ileri sıralarda yer aldığımızı söyleyebilirim. Proje tamamlandığında Yavuzselim Mahallemiz bambaşka bir estetik görünüme kavuşacak" dedi.

YORGUN BİNALAR YENİLENİYOR

Şehrin topluma, toplumun da şehre olumlu ya da olumsuz etkileri olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Şehrin estetiği mimarisi, insanın estetiği ise ahlaktır. Şehir, aynı zamanda içinde yaşadığı insanlara da kimlik sunar. Bu nedenle bütün çabamız bu şehir ve insan arasındaki bu organik bağı korumaktır. Bir yandan eğitim, kültür, sanat, spor alanlarında insanlarımıza yatırımlar yaparken, bir yandan da şehrimize estetiklik kazandırarak daha yaşanılabilir yaşam alanları oluşturuyoruz. Şehrin estetikliği, o şehirde yaşayan insanların psikolojisini, davranışlarını ve sosyokültürel gelişimini etkiler. Bu bilinçle mahallelerimizdeki yorgun binaları yeniliyoruz" diye konuştu.

ÖRNEK PROJE

Toptepe Mahallesi'nin ardından 4 mahallede daha Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesini uyguladıklarını ifade eden Genç, "Hacıismail Mahallemizde projemizi uyguladık ve buradaki binalarımız yenilendi. Şimdi ise Yavuzselim Mahallemizde projemiz hızlı bir şekilde ilerliyor. Yine Kuzey Yıldızı ve Gaziosmanpaşa Mahallelerimizde de Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesi için çalışmalarımız sürüyor. Bu mahallelerimizde de boyasız, sıvasız binaları tespit çalışmalarımızı tamamladık. Güzel Evim Mutlu Geleceğim projemiz diğer şehirlerdeki belediyelere de örnek olmaktadır" şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Canik Belediyesi tarafından mahallelerde yürütülen Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesinden vatandaşlar da memnun. Başkan Osman Genç'e teşekkür eden vatandaşlar, "Binalarımızın dış görünümü iyi değildi. Ancak bizim yaptırma imkanımız yoktu. Boya, kum ve çimento konusunda başkanımız destek oldu. Biz işçiliğini yapıyoruz. İnşallah evlerimiz güzelleşecek ve sokaklarımız güzel görünüme kavuşacak. Bu bakımdan mutluyuz" açıklamasını yaptı.

Canik’te Mahalleler Dönüşüyor

Canik’te Mahalleler Dönüşüyor

Canik’te Mahalleler Dönüşüyor

Canik’te Mahalleler Dönüşüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim