• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Canik’te Değişimin Lokomotifi “Mevlana Kampüsü”

Canik’te Değişimin Lokomotifi “Mevlana Kampüsü”
Canik Belediyesi'nin hayata geçirdiği Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nden bugüne kadar binlerce öğrenci yararlanırken, ilçe eğitimde büyük...

Canik Belediyesi'nin hayata geçirdiği Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nden bugüne kadar binlerce öğrenci yararlanırken, ilçe eğitimde büyük dönüşüm yaşıyor.

YAŞAM KAMPÜSÜ

Canik Belediyesi, Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde 6 yıl önce kurduğu ve dershanelerin dönüşümüne model olan etüt merkezlerinde öğrenciler, temiz ve güvenli ortamlarda takviye ders görürken, büyükler de "hayat boyu eğitim" kapsamında Gençlik Merkezi, 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi ile İkinci Bahar Yaşam Merkezi gibi sosyal ve kültürel tesislerde kendilerini geliştiriyor. Aile Okulları ve Sıbyan Mektepleri ise ahlaki ve manevi değerleri ile büyüyen bir nesli inşa ediyor. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin yararlandığı ve kurulduğu günden itibaren binlerce öğrenciye hizmet veren bu tesisler İlçenin topyekun gelişimine katkı sağlıyor.

GÜÇLÜ VE KALKINMIŞ BİR TÜRKİYE İÇİN EĞİTİM ŞART

Eğitime ve aileye yaptıkları yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak gördüklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Canik Belediyesi olarak geride bıraktığımız 12 yılda görevimiz olmamasına rağmen en büyük yatırımı eğitime yaptık. Manevi değerleri önemseyen, bilgili bir gençlik için eğitime yatırım yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir toplumu eğitim şekillendirir. Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağının yetişmiş insan gücüdür. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye'nin yolu eğitimden geçmektedir. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmeleri için gayret gösteriyoruz. Yavrularımızın kaliteli ve sevgi dolu bir eğitimle, geleceğe adım atarken her daim ellerinden tutacağız" dedi.

AHLAKİ VE MANEVİ EĞİTİM

Başkan Genç, "Eğitim yatırımlarının yanında İlçemizde açtığımız Sıbyan Mektepleri ve Aile Okullarıyla toplumun ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte topyekun gelişimine katkı sağlıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bir şehir gelişecekse ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyümelidir. Ahlaki ve manevi değerlerinden yoksun bir şehrin geleceğinin sağlıklı olacağından söz edilemez. Bu nedenle Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsümüz, İlçemizde hayata geçirilen en önemli projeler arasında ciddi önem arz etmektedir. Bizler şehrimizi daha iyi noktalara taşımak için kentsel dönüşümler, yollar, parklar, binalar yapıyoruz. Ancak ne kadar bina yaparsanız yapın, sağlam bir eğitiminiz yoksa, çocuklarınıza, gençlerinize iyi bir eğitim veremiyorsanız ve aileleri eğitemiyorsanız hiçbir önemi yok" diye konuştu.

Canik’te Değişimin Lokomotifi “Mevlana Kampüsü”

Canik’te Değişimin Lokomotifi “Mevlana Kampüsü”

Canik’te Değişimin Lokomotifi “Mevlana Kampüsü”

Canik’te Değişimin Lokomotifi “Mevlana Kampüsü”

Canik’te Değişimin Lokomotifi “Mevlana Kampüsü”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim