• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Canik Tiyatro Okulu İlk Sınavını Başarıyla Verdi

Canik Tiyatro Okulu İlk Sınavını Başarıyla Verdi
Canik Belediyesi tarafından kurulan Tiyatro Okulu ilk sınavını başarıyla verdi.

Canik Belediyesi tarafından kurulan Tiyatro Okulu ilk sınavını başarıyla verdi. Türkiye'de ikinci olan Tiyatro Okulu öğrencilerinin sahnelediği "Diriliş Destanı" adlı oyun büyük beğeni kazandı.

Türkiye'de belediye tarafından kurulan ikinci Tiyatro Okulu olan Canik Belediyesi Tiyatro Okulu, ilk oyununu sahneledi. Geçen yıl kurulan Tiyatro Okulu'nun öğrencileri, Tiyatro Okulu Sorumlusu ve tiyatro sanatçısı Cihat Faruk Sevindik'in yönetmenliğinde "Diriliş Destanı" adlı oyunu Canik Kültür Merkezi'nde sahneledi. Yoğun ilgi gören oyunu Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu ve Tiyatro Okulu öğrencilerinin aileleri ile vatandaşlar izledi.

TİYATRO ÖĞRENCİLERİNE TEŞEKKÜR

Tiyatro Okulu Sorumlusu Cihat Faruk Sevindik'in Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle okuduğu tiyatro bildirisinin ardından sahnelenen oyunda, genç tiyatrocular oyunu başarıyla sahnelerken, Canik Belediyesi Müzik Okulu Sorumlusu Yavuz Özkaran ile Müzik Okulu öğrencilerinin seslendirdiği müzikler de oyuna ayrı bir hava kattı. Baştan sona ilgiyle izlenen oyun ayakta alkışlanırken, oyun sonunda Başkan Osman Genç, ilk oyunlarını başarıyla sahneleyen Tiyatro Okulu öğrencilerine teşekkür belgesi verdi.

HEDEF 2 BİN KİŞİLİK ŞEHİR TİYATROSU

Canik Belediyesi olarak bugüne kadar pek çok yatırıma imza attıklarına işaret eden Başkan Genç, "Yollar, binalar, kültür, eğitim, spor merkezleri yaptık. Ancak açtığımız Tiyatro Okulu'nu çok önemsiyorum. Biz hayatın her aşamasında insanlarımızı sanatla buluşturuyoruz. Tiyatro, yaşamın canlı öyküsüdür. Tiyatro, insan varlığının tümünü yansıtan, yaşatan sanattır. Tiyatro insanın ta kendisidir. Hedefimiz inşallah gelecekte şehrimize 2 bin kişilik bir tiyatro salonu kazandırmak ve Samsunlu gençlerimizin yer aldığı Şehir Tiyatrosunu kurmaktır. Tiyatro Okulu bunun alt yapısını oluşturmaktadır" dedi.

TİYATROYU KENDİ İNSANIMIZ OYNAYACAK

Bir toplumun kendi benliğini tanıması, dile getirmesi yolunda en önemli araçlardan birinin tiyatro olduğunu ifade eden Genç, "Tiyatro, gösteri ve vakit geçirme aracı değildir. Tiyatro, eğitici bir sanat dalıdır. İnsanların eğitilmesinde, düşüncelerin yayılmasında önemli rol oynar. İnsanları düşünmeye yöneltir. Toplumda dinlemeyi, anlamayı, ince davranmayı, toplumsal kurallara uymayı öğretir. İnsan sevgisi aşılar. Toplumun geleneklerini, adetlerini yaşatır. Çocukları, gençleri iyiye, güzele, doğruya, sevgiye yöneltir. Tiyatro Okulumuz sayesinde artık tiyatroyu kendi insanımız yazacak, kendi insanımız oynayacak. Tiyatro Okulumuz bunun bir altyapısıdır" diye konuştu.

Canik Tiyatro Okulu İlk Sınavını Başarıyla Verdi

Canik Tiyatro Okulu İlk Sınavını Başarıyla Verdi

Canik Tiyatro Okulu İlk Sınavını Başarıyla Verdi

Canik Tiyatro Okulu İlk Sınavını Başarıyla Verdi

Canik Tiyatro Okulu İlk Sınavını Başarıyla Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim