• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Canik Personeline İlk Yardım Eğitimi

Canik Personeline İlk Yardım Eğitimi
Türk Kızılay Derneği Samsun Şubesi İlkyardım Eğitim Merkezi'nde görev yapan eğitmenler tarafından Canik Belediyesi personeline Sertifikalı Temel İlkyardım...

Türk Kızılay Derneği Samsun Şubesi İlkyardım Eğitim Merkezi'nde görev yapan eğitmenler tarafından Canik Belediyesi personeline Sertifikalı Temel İlkyardım Eğitimi verildi.

Eğitimlere katılan personelden başarılı olanlar, ilk yardım sertifikası almaya hak kazandı.

Canik Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen ve 4 gün süren Temel İlkyardım Eğitimi'ne belediye personeli katıldı. Türk Kızılay Derneği Samsun Şubesi İlkyardım Eğitimcisi Uğur Soykıray tarafından verilen eğitimlerde belediye personeline, genel ilkyardım bilgileri, yaşam belirtileri, solunum yolu tıkanıklığı, göğüs ağrısı, kanamalar, şeker koması, kırık, çıkık, burkulmalar, zehirlenmeler, hasta ve yaralı taşıma gibi konularda yapılması ve yapılmaması gerekenler anlatıldı.

SERTİFİKA ALDILAR

Eğitim boyunca pratik bilgilerin yanı sıra cansız mankenler üzerinde uygulamaların da yaptırılması personelin derse etkin katılımını sağlarken, eğitime sonunda yazılı ve uygulamalı sınavda başarı gösteren personele Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika verildi. İlk yardımın, hem iş yaralanmalarında hem de yaşanabilecek kazalarda önemli olduğunu kaydeden Canik Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Gökay Erkan, "Kamu ve özel kurumlarda mutlaka ilk yardım eğitimi almış personel bulundurulması gerekiyor. Belediyemiz çalışanlarının ilk yardım eğitimi alması bu bakımdan önemli" dedi.

İLK YARDIM ŞART

İlk yardım bilgi ve becerisini toplumdaki her bireyin öğrenmesinin şart olduğuna işaret eden Erkan, "Ülkemizde meydana gelen trafik ve iş kazaları nedeniyle binlerce kişi ölmekte, yüz binlerce kişi yaralanmakta ve sakat kalmaktadır. Bilinçli bir şekilde yapılan ilk yardım, insanların hayatını kurtarır ancak ilk müdahaleyi eğitimli kişilerin yapması gerekir. Bu konuda bilgi sahibi olmayan insanların varsayımlarla hareket etmeleri yaralı için maalesef çok üzücü sonuçlara yol açabiliyor. Bunun önüne geçebilmemiz için ilk yardım eğitimi almak şart. Biz de Canik Belediyesi olarak personelimizin ilk yardım eğitimi almasını sağladık" diye konuştu.

Canik Personeline İlk Yardım Eğitimi

Canik Personeline İlk Yardım Eğitimi

Canik Personeline İlk Yardım Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim